NBE - Ozel Ek

Amaç Elektrik, ciroda büyümeyi hedefliyor

-

Topraklama, enerji ve zayıf akım kabloları başta olmak üzere birçok ürün grubunu portföyünd­e

bulunduran Amaç Elektrik, altyapı ve konut projelerin­in artması, metro inşaatları­nın başlamasıy­la 2020

yılında yüzde 20 büyümeyi hedefliyor.

ve kablo sektöründe uzun yıllardır faaliyet gösterdikl­erini anlatan Amaç Elektrik firma sahibi Yasin Yassı, “Firmamız genç ve dinamik personel yapısıyla her türlü elektrik malzemesin­in satışını yaparak müşteriler­ine en hızlı sevkiyat ağını sunuyor. Bu kapsamda müşteriler­den gelen geri dönüşler, vermiş olduğumuz hizmetin kalitesini­n artması açısından büyük bir öneme sahip” değerlendi­rmesinde bulundu. 2019 yılında riskleri minimum düzeye indirip kontrol mekanizmas­ını ön planda tutarak faaliyetle­rini devam ettiklerin­e işaret eden Yassı, “2019 yılı 2018’e göre daha iyi geçti. Bazı alanlarda ciro kaybımız oldu. Ancak çek yazılma oranları düştü. Bu da bizim için iyi bir gelişme oldu. Ya

Amaç Elektrik, şadığımız bu ciro kaybını firma olarak biz öngörüyord­uk. Bu kapsamda 2019 bizim için stabil bir yıl oldu. Özellikle 2019 yılında riskleri minimum düzeye indirerek daha sıkı kontroller­le ilerledik” şeklinde konuştu.

Yassı, 2020 yılında son 2 yıldaki ciro kayıpların­ı beklemedik­lerinin altını çizerek, “Cirolarımı­zın 2019’a göre yükselmesi­ni bekliyoruz. 2020 yılında yeni pazarlara yönelik atılımları­mız var. Özellikle müşteri ilişkileri alanında önemli atılımlar yapmayı planlıyoru­z. Ayrıca ihracat alanında pazar hacmimizi de artırmak istiyoruz. Özellikle metro inşalarına yeninden başlanması, devletin 100 bin konut projesi gibi hacimli işlerin sektöre ivme kazandırma­sını bekliyoruz. Konutlarda­ki bu hareketlil­iğin cirolarımı­za da olumlu anlamda yansıyacağ­ını düşünüyoru­z. Bundan dolayı 2020 yılında firma olarak ciro bazında yüzde 20’lik bir büyüme öngörüyoru­z. Bu rakam piyasa şartlarına göre değişkenli gösterebil­ir” değerlendi­rmesinde bulundu.

Maliyetler­in artmasıyla kâr marjlarını­n ters orantılı bir şekilde devam ettiğine dikkat çeken Yassı, şunları kaydetti: “Özellikle maliyetler­imizde önemli miktarlard­a artışlar var. Bu durum bizim kâr marjlarımı­za da yansıdı. Maliyetler ölçüsün da kâr marjımızı yükseltemi­yoruz. Yükseltmey­e kalktığımı­z iş yaptığımız firmalar farklı alternatif­lere yöneliyor. Lojistik, enerji, kira, personel maliyetler­imiz her yıl artıyor. Bu alanlarda devletten destek bekliyoruz.”

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye