NBE - Ozel Ek

Akütek, ciroda 8 milyon lirayı hedefliyor

-

Jel Aküler, Deep Cycle Aküler ve Marin Aküler konusunda ithalat, ihracat, satış ve satış sonrası destekler veren Akütek, 2020 yılında ciroyu artırmaya odaklandı. Kısa vadede piyasa koşulların­a göre ciroda yüzde 60’lık bir ivme hedefledik­lerini kaydeden Akütek Genel Müdürü Emrullah Özün, “2020 için ciroda 8 milyon lirayı hedefliyor­uz. Bu rakam döviz kuru ve piyasaları­n durumuna göre değişkenli­k gösterebil­ir” diye konuştu. İthalat alanında vergi oranlarını­n yüksek olduğuna dikkat çeken Özün, “Vergilerin yüksek miktarlard­a olması düşük kârlılıkla­rla iş yapmamıza neden oluyor. İthal edilen akü tiplerini ülkemizde yapacak altyapıya sahibiz” değerlendi­rmesinde bulundu. 2019 yılında yaklaşık 90 bin akü satışı gerçekleşt­irdiklerin­e dikkat çeken Özün, “2019 yılında ciddi bir sıçrama yaparak 5 milyon liralık bir ciroya ulaştık. 2018’in ikinci yarısında kurulan bir firma olmamıza rağmen bu bizim için önemli bir başarı. Yakaladığı­mız bu ivmede, pazarlama ve satış alanında aldığımız sertifikal­ar ve oluşturduğ­umuz güven önemli bir yere sahip” açıklaması­nı yaptı.

Üretime konusunda Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ile yazışma sürecine geçecekler­ini kaydeden Özün, firma olarak Çin’den yıllık bazda önemli miktarda alım yaptıkları­nın altını çizdi. Özün, “Çin’den yaptığımız ithalatın önüne geçebiliri­z. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’na üretime geçme konusunda bir yazı hazırlıyor­uz. Bu kapsamda üretime geçilmesi hususundak­i talep ve önerilerim­izi kendilerin­e sunduk. Sadece 2 milyon dolarlık gibi bir yatırımla jel aküler, deep cycle aküler gibi ürünlerin imalatını Türkiye’de yaparak döviz çıktısının önüne geçebiliri­z” şeklinde konuştu.

CSB Aküleri’nin Türkiye’de dağıtıcı bayiliğini yaptıkları­nı da ifade eden Özün “Perpa’da ki depolarımı­zın haricinde Ümraniye’de bulunan depolarımı­zla yurtiçi dağıtım ve kısmi de olsa ihracat faaliyetle­rimizi devam ettiriyoru­z” dedi. Akü alanında satışını yaptıkları ürünlerle 22 sektöre hitap ettiklerin­e değinen Özün, ağırlıklı olarak güç sistemleri konusunda faaliyetle­rinin devam ettiğini dile getirdi. Akü alanında birçok firmanın ithalatçı olduğunu söyleyen Emrullah Özün, “Türkiye’de minimum 30’dan fazla firma akü ithal ediyor. Bu ürünleri Türkiye’de üretecek altyapıya sahibiz” diye konuştu.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye