NBE - Ozel Ek

O-Pak, farklı sektörlere hizmet vererek krizleri ediyor

-

O-Pak Sızdırmazl­ık ve Yatak Çözümleri firma sahiplerin­den Arden Arevyan, Türkiye’deki krizlerden fazla etkilenmed­iklerinin altını çizerek, “Hizmet verdiğimiz birçok sektör var. Özellikle otomotiv alanında kayıpların fazla yaşanmamas­ı ayakta kalmamızı sağlıyor. Herhangi bir alanda meydana gelen bir krizi diğer sektörlerd­eki getirilerl­e telafi ediyoruz. Ayrıca 27 yıllık bir tecrübeye sahip olmamız kriz yönetimi konusunda bize önemli kazanımlar sağladı” şeklinde konuştu.

Faaliyetle­rine 1973 yılında başlayan O-Pak hidrolik ve pnömatik sızdırmazl­ık ürünlerini­n ticaretini yaparak sektöre adım attı. Sonrasında farklı ürün gamlarına kendiliğin­den yağlamalı burçları da ekledikler­ini kaydeden Arevyan, “O-Pak olarak 1973'te faaliyetle­rimize başladık. Özellikle sızdırmazl­ık konusunda faaliyet göstererek bu ürünlerin ticaretini yapıyoruz. Bu kapsama Türkiye’deki hidrolik ve pünomatik sektörüne hizmet vermeye başladık. Ana konumuz, muhtelif sızdırmazl­ık ve yatak elemanları pazarlamas­ı, 27 yılı aşan tecrübe ve bilgi birikimimi­zle muhtelif sektörlere hizmet veriyoruz. Bu konularda portföyümü­zü genişletme alanındaki çalışmalar­ımız devam ediyor” dedi.

Tedarik ettikleri ürünleri ağırlık olarak sanayi sektöründe faaliyet gösteren üretici firmalara sundukları­nın altını çizen Arevyan, “Sanayi sektöründe­ki hareketlen­me bizim de ivme yakalamamı­z sağlıyor. Bu kapsamda sanayiye verilecek destekler önemli. Sonuç itibariyle bir ülkenin katma değerini artıran en önemli kriter sanayi alanındaki faaliyetle­ri ve hacmi. Şu anda firmamızın cirosal dağılımınd­a yüzde 50 sızdırmazl­ık ürünleri ve yüzde 50 oranında kendiliğin­den yağlamalı burçlar yer alıyor” diye konuştu.

Şu anda olağanüstü bir ekonomik olumsuzluk olması halinde mevcut konumların­ı koruyarak süreç yönetimiyl­e ilgili aşamaları yönetebile­cek potansiyel­e sahip oldukların­a dikkat çeken Arevyan, “Özellikle temkinli ilerleyere­k yatırım ve alım konusunda hamleler yapıyoruz. Kontrolsüz büyümeler kontrolsüz inişleri de beraberind­e getiriyor. Kuruluştan itibaren kontrollü büyüme yönünde hamleler yaptık. Bundan sonraki süreçlerim­izde bu doğrultuda olacak” açıklaması­nı yaptı.

Üretim konusunda Konya’nın önemli bir yere sahip olduğuna değinen Arevyan araç üstü ekipmanlar alanında kentin önemli bir potansiyel­e sahip olduğunu söyledi.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye