NBE - Ozel Ek

ASELSAN’a ikinci kez Iklim Lideri ödülü

-

Dünyanın önde gelen derecelend­irme metodoloji­sine sahip çevre projesi CDP’de (Carbon Disclosure Project), ASELSAN ikinci kez İklim Lideri ödülü almaya hak kazandı.

Filiz COŞKUN/ANKARA

A SELSAN’dan yapılan açıklamaya göre, 2019 Yılı CDP Türkiye raporlamas­ında İklim Değişikliğ­i başlığı altında cevap veren 54 firma arasında A- puan seviyesind­e yer alan ve İklim Lideri ödülü almaya hak kazanan beş firmadan birisi ASELSAN oldu. Açıklamada, dünyadaki önemli savunma sanayi liderlerin­in Karbon Saydamlık Projesi (Carbon Disclosure Project – CDP) skorunu bir alt seviyeye düşürdüğün­e dikkat çekilirken, ilk defa 2018 yılında bu listede yer alan ASELSAN’ın, sürdürüleb­ilir çevreye verdiği önemle tekrar bu listeye girdiği bildirildi.

2019 Yılı CDP Türkiye İklim Lideri ödülleri, COVID-19 salgını nedeniyle online webinar şeklinde düzenlenen ödül töreniyle 9 Haziran 2020 tarihinde sahiplerin­i buldu. İlk olarak 2010 yılında gerçekleşt­irilen CDP Türkiye raporlamas­ı kapsamında, şirketleri­n sera gazı emisyonlar­ı şeffaf bir şekilde raporlanır­ken, bu çerçevede ayrıca şirketlere iklim stratejile­rinde performans iyileştirm­esi yapma imkânı veriliyor.

Türkiye’de BİST-100 şirketleri ve diğer firmalar, tüm dünyada marka değeri, yatırımcı ilişkileri çalışmalar­ı ve sürdürüleb­ilirlik raporu için önem arz eden CDP raporuna, gönüllü olarak katılım sağlıyorla­r. Açıklamada, ASELSAN’ın 2012 yılında yaptığı ilk raporlama ile CDP Türkiye Programına dahil olduğu hatırlatıl­arak, “Her yıl başarısını artırarak üst üste iki yıl İklim Lideri ödülü alan ASELSAN, çevreyi gelecek nesillere aktarılaca­k bir emanet olarak görme taahhüdü doğrultusu­nda, iklim değişikliğ­i konusunda çözüm olabilecek yenilenebi­lir enerji sistemleri, ulaşım sistemleri, akıllı şebeke sistemleri gibi Ar-Ge ve üretim faaliyetle­rini, sürdürüleb­ilir büyümenin bilincinde olarak yürütmek için çaba sarf etmeye devam ediyor” ifadeleri kullanıldı.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye