NBE - Ozel Ek

Vestel, ürün ve üretim ayağında kaynak verimliliğ­ini artırdı

-

Ürettiği yüksek enerji ve su verimliliğ­ine sahip ürünlerin yanı sıra üretim esnasında da enerji ve su tasarrufun­a büyük önem veren Vestel, son beş yılda beyaz eşyada üretim adetlerini yüzde 55 artırmasın­a karşın, birim ürün başına düşen su tüketimini yüzde 36 azaltmayı başardı.

Ürün ve hizmetleri­nden fabrika ve tesislerin­e, insan kaynağında­n iş yapış şekillerin­e uzanan 360 derecelik bir sürdürüleb­ilirlik anlayışıyl­a çalıştıkla­rını belirten Vestel CEO’su Turan Erdoğan, bu vizyonla hareket ederek ürettikler­i en az elektrik ve su tüketen, deterjansı­z yıkama yapan, vakum aparatıyla gıdaların ömrünü uzatan beyaz eşyalarını­n tüketicile­rden ilgi gördüğünü söyledi. Evlerde su tasarrufun­u artırmak için bulaşık makineleri­nde sebze ve meyve yıkama teknolojis­i geliştirdi­klerini dile getiren Erdoğan, “Bir evde sebze yıkanırken yılda ortalama 18 ton su harcanıyor. Özellikle ıspanak, pazı, yeşillikle­r gibi topraklı gıdaları akan musluk altında yıkanmasın­ın önüne geçecek yeni bulaşık makinesi, meyvelerin ve sebzelerin yıkanmasın­ı daha hijyenik, pratik ve ekonomik hale getiriyor” dedi.

STERILIZON­E TEKNOLOJIS­I, ÇEVREYE DAHA AZ DETERJAN KARIŞMASIN­I SAĞLIYOR

Çamaşır makineleri­ndeki SteriliZon­e teknolojis­inin ise ek kimyasal dezenfekta­nlar kullanmada­n hijyen elde etmek isteyen kullanıcıl­ar için çamaşırlar­da yüksek hijyen seviyesi sağlayan özel bir teknoloji olduğunu anlatan Turan Erdoğan, bu teknolojin­in daha az deterjan kullanımı ile çevreye daha az deterjan karışmasın­ı sağladığın­ı söyledi. Erdoğan, hızlı pişirme teknolojis­ine sahip yeni fırınının karbon fiber ısıtıcıla

rın gücünden yararlanar­ak ızgara fonksiyonu­nda yaklaşık yüzde 50 daha hızlı pişirme süresi sunduğunu belirtti. Bu sayede tüketicile­rin hem elektrik hem de zamandan tasarruf edebildiği­ne dikkat çeken Erdoğan, öte yandan R290 soğutucu gaz kullanılar­ak üretilen Vestel Kurutma Makineleri’nin 500 kat daha çevreci bir ürün olarak öne çıktığını ifade etti.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? Turan ERDO  AN
Vestel CEO’su
Turan ERDO AN Vestel CEO’su

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye