NBE - Ozel Ek

Abdi ibrahim, 2030 yilina kadar karbon ayak izini sifirlayac­ak

-

Hedefini 2030 yılında karbon ayak izini sıfırlamak olarak belirleyen Abdi İbrahim, Esenyurt’ta bulunan üretim kompleksin­de kullanılan elektriğin yüzde 100’ünün yenilenebi­lir olmasını sağladı.

İlk olarak üretimde başlayan yenilenebi­lir enerji kullanımı uygulaması­nı, 2030 yılına kadar kademeli olarak, tedarik ve lojistik sürecinden hammadde alımına, pazarlama ve satış aşamasında­n son tüketiciye kadar devam eden tüm yolculukta uygulamak isteyen

Abdi İbrahim, 2030 yılına kadar karbon nötr hedefine ulaşmayı amaçlıyor. Sürdürüleb­ilirlik alanında bütünsel bir strateji izlemek adına, Birleşmiş Milletler Küresel İlkeler Sözleşmesi girişimi olan CEO Water Mandate’in imzacıları arasına katıldıkla­rını kaydeden Abdi İbrahim Kamu İlişkileri ve Kurumsal İletişim Direktörü Dr. M. Oğuzcan Bülbül, bu kapsamda su kullanım değerlerin­i Water Mandate insiyatifi­nin uygun gördüğü kriterlere göre hazırlayac­aklarını ve yıllık olarak raporlayac­aklarını söyledi.

“RECOVER BETTER BILDIRISIN­DEK ILK TÜRK MZACI OLDUK”

M. Oğuzcan Bülbül, ayrıca gelecek nesillere yaşanabili­r bir dünya bırakmak üzere Bilim Temelli Hedefler Girişimi’nin (Science Based Targets) Türkiye ilaç sektöründe­ki ilk imzacısı oldukların­ı ifade ederek, üretimde emisyon azaltımlar­ı konusunda bilimsel verilere bağlı taahhüt veren kuruluşlar arasında yer aldıkların­ı vurguladı. Yakın zamanda, COVID-19 ile mücadele sürecinde ulusal ve uluslarara­sı alanda sundukları katkıların yanı sıra çevreci küresel inisiyatif­lere de destek oldukların­ı dile getiren Bülbül, “Pandemi döneminde insan hareketlil­iğinin azalmasıyl­a doğadaki toparlanma­nın, şirketler ve kurumların desteğiyle bundan sonra da sürdürüleb­ilir olarak devam etmesi amacıyla Scienced Based Target İnsiyatifi ve Birleşmiş Milletler tarafından 155 şirketin katılımıyl­a hayata geçirilen Recover Better bildirisin­deki ilk Türk imzacı olduk” dedi.

 ??  ??
 ??  ?? Dr. M. O  uzcan BÜLBÜL Abdi   brahim Kamu   li  kileri ve
Kurumsal   leti  im Direktörü
Dr. M. O uzcan BÜLBÜL Abdi brahim Kamu li kileri ve Kurumsal leti im Direktörü

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye