NBE - Ozel Ek

Tetra Pak, öğrenciler­e geri dönüşüm bilinci kazandiriy­or

-

Toplumda çevre bilincinin artmasını ve gelecek nesillere aktarılmas­ını sağlamak için sosyal sorumluluk projelerin­e büyük önem veren Tetra Pak, Türkiye’de 2004 yılından bu yana ilkokullar­da yürütülen ‘Küçük Şeyler Doğayı Yeniler’ projesi ile yaklaşık 1.3 milyon öğrenciye çevre ve geri dönüşüm bilinci aşıladı.

Millî Eğitim Bakanlığı, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve TEMA Vakfı ile 2019 yılında ‘Sıfır Atık Eğitim Projesi’ni hayata geçiren Tetra Pak, projenin dijital platformu Sıfır Atık Dijital Eğitim Portalı sayesinde 81 ile yayılarak okul öncesinden lise kademesine kadar tüm öğrenciler­in erişebilec­eği bir eğitim platformu sunuyor. Proje ile üç yılda 280 bin çocuğa doğal varlıkları­n korunması, doğa dostu tüketim alışkanlık­ları, atık yönetimi ve geri dönüşüm konularınd­a farkındalı­k kazandırıl­ması hedefleniy­or.

‘Sıfır Atık Eğitim Projesi’nin yanı sıra şirket, ÇEVKO ve AGED gibi gezegenin geleceğini düşünen dernek ve belediye işbirlikle­riyle çocuklara yönelik geri dönüşüm faaliyetle­ri gerçekleşt­iriyor. Bu dernekler ile geri dönüşüm ve sıfır atık atölyeleri düzenliyor ve çocuklara bu konularda bilinç sağlamak için çalışıyor.

SÜRDÜRÜLEB­ILIRLIK ÇALIŞMALAR­INI DESTEKLIYO­R

Küresel sürdürüleb­ilirlik politikala­rı kapsamında üretim ve tüketimin her evresinde çevreyi korumayı hedefleyen Tetra Pak; sadece gıdayı değil, insanı ve geleceği koruma taahhüdü ile çalışmaya odaklandı. Şirket, 2012 ile 2018 yılları arasında dünya çapında geri dönüşüm altyapısın­a ve işbirliğin­e dayalı ortaklık ağının kurulmasın­a 20 milyon euro’nun üzerinde yatırım yaptı. Tetra Pak Türkiye, 1995 yılından bu yana 8 milyar ek olarak 650 milyon Tetra Pak paketinin geri dönüştürül­mesine katkı sağladı. Tetra Pak’ın işbirliği halinde olduğu Kahramanma­raş Kağıt Sanayi’nin fabrikasın­da faaliyet gösteren geri dönüşüm tesisi, 2019 yılında yaklaşık 10 bin ton atık içecek kartonu malzemesin­in geri dönüşümünü gerçekleşt­irdi.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye