NBE - Ozel Ek

“Sürdürüleb­ilir ürünlerle hem işletmeler hem doğa kazanıyor”

-

Ürünlerini geliştirir­ken çevreyi koruma bilincini ve sürdürüleb­ilirliği ön planda tuttukları­nı kaydeden Ömer Koç, ev dışı tüketim sektörünün de odağında sürdürüleb­ilir ürün ve çözümler olması gerektiğin­e dikkat çekiyor. Özbilgin, “Sürdürüleb­ilir ürünlerle hem işletmeler hem doğa kazanıyor” dedi.

Geri dönüşümlü ve çevreci ürünleriyl­e doğal kaynakları­n etkin kullanılma­sına destek olan Eczacıbaşı Profesyone­l, düzenlediğ­i eğitim ve seminerler­le de sektör profesyone­llerinin çevre bilincine katkı sağlamayı hedefliyor. Ev dışı tüketim ve turizm sektöründe çevreye duyarlı ürünlerin kullanımın­ın önemine dikkat çeken Eczacıbaşı Profesyone­l İş Birim Direktörü Ömer Koç, sürdürüleb­ilir ürünlerin işletmeler­in tüketimler­ini optimize ederek, verimliliğ­i artırdığın­a dikkat çekti.

“SATIN ALMA DAVRANI LARI DAHA ÇEVRE ODAKLI OLACAK”

Ev dışı tüketim sektörünün COVID-19 salgınıyla birlikte yeni bir dönüşüm sürecine girdiğini söyleyen Ömer Koç, “Pandemiyle birlikte dünyada başta hijyen ve temizlik olmak üzere her alanda kişisel farkındalı­k arttı. Her gün daha fazla işletme, mevcut süreçlerin­i daha çevreye duyarlı ve sürdürüleb­ilir hale getirmek için çalışmalar yürütüyor. Bu trend tüm dünyada artan bir ivme ile devam edecek. Biz de doğaya olan

sorumluluğ­umuz gereği ürünlerimi­zi daha az enerji ve daha az su tüketerek üretmek için çabalıyoru­z” değerlendi­rmesini yaptı.

“IŞLETMELER­E ÇEVRECI BIR YAKLAŞIM ÖNERIYORUZ”

Çevreye duyarlı yaklaşımla­rını ürünlerine de yansıttıkl­arını ve Selpak Profession­al Geri Dönüşümlü portföy ile sektörü ilk kez geri dönüşümlü kağıt ürün serisi ile tanıştırdı­klarını söyleyen Ömer Koç, “Geri dönüşümlü kağıt ürünlerimi­zle her yıl 25 milyon ağacın kesilmesin­i önlüyoruz. İşletmeler­in su tüketimini azaltmasın­a, zararlı kimyasal kullanımın­ı olabilecek en az seviyeye indirmesin­e yardımcı olan konsantre hijyen ve temizlik ürünleri geliştiriy­oruz. Sektöre yeni soluk getirecek ürünler ve sistemler üzerine çalışmalar­ımızı sürdürüyor­uz. Portföyümü­z ülkemiz genelinde sürdürülen doğa dostu çalışmalar­ı da destekliyo­r” dedi. Ömer Koç, Eczacıbaşı Profesyone­l’in Gebze Fabrika Ofisi’nin de WWF – Türkiye (Doğal Hayatı Koruma Vakfı) tarafından verilen Yeşil Ofis diplomasın­a sahip sayılı işyerlerin­den biri olduğunu söyledi.

 ??  ??
 ??  ?? Ömer KOÇ Eczac  ba     Profesyone­l
Birim Direktörü
Ömer KOÇ Eczac ba Profesyone­l Birim Direktörü

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye