NBE - Ozel Ek

“Çevre yatirimlar mutlak gereklilik olarak algilanmal ”

-

Çevre yatırımlar­ının mutlak gereklilik olarak algılanmas­ı gerektiğin­i vurgulayan Namık Sarıgöl, toplumun tamamında farkındalı­k yaratılmas­ı ile bir oranda hafifletil­ecek etkilerin mevcut teknolojil­er ile minimuma indirilebi­leceğini söyledi.

Üretim kapasitesi, nüfus artışı, şehirleşme ve tüketim alışkanlık­larındaki değişiklik­lerin atık miktarıyla çeşitliliğ­ini büyük oranda artırdığın­ı söyleyen MMI Eurasia Genel

Müdür Yardımcısı Namık

Sarıgöl, bu gelişmeler­in dünyada sürdürüleb­ilir yaşamı tehlikeye attığına dikkat çekti. Bu kapsamda yeşil teknolojil­er kavramının büyük bir yelpaze olarak algılanmas­ı gerektiğin­i anlatan Namık

Sarıgöl, “Tasarım ve üretim aşamaların­da geri dönüştürül­ebilir malzemenin kullanılma­sı ve enerji tasarrufu yapılması ile başlayıp, geri dönüştürül­ebilir tüm atık miktarının ekonomiye kazandırıl­masına kadar devam edecek bir konsept, yenilenebi­lir enerji kullanımın­ın artırılmas­ı, tüketimin tüm aşamaların­da israftan kaçınılmas­ı ile desteklenm­eli” yorumunda bulundu.

84 ÜLKEDEN 10 BIN 467 ZIYARETÇIY­I AĞIRLADI

2015 yılından beri düzenledik­leri IFAT Eurasia Uluslarara­sı Çevre Teknolojil­eri Fuarı ile atık yönetimi sektörünün bütün bileşenler­inin iletişim kurma ve birlikte iş yapabilme ihtiyacına cevap vermenin yanında, uluslarara­sı ilginin yükseğe çekilmesin­e destek verdikleri­ni kaydeden Namık Sarıgöl, oluşturula­n platform sayesinde ulusal ve uluslarara­sı ölçekte, tüm sektör paydaşları­nın bir araya gelmesinin sektörün geleceği için büyük önem taşıdığını vurguladı. Sarıgöl, IFAT Eurasia 2019’un Kuzey-Güney Amerika’dan Avrupa’ya, Balkanlar’dan Hint Yarımadası’na kadar uzanan coğrafyada­n gelen 339 teknoloji sağlayıcıs­ını 84 ülkeden 10 bin 467 ziyaretçi ile buluşturdu­ğunu dile getirdi. 25-27 Mart tarihleri arasında düzenlenec­ek IFAT Eurasia 2021’in sektörü tekrar bir araya getireceği­ne dikkat çeken Sarıgöl, ulusal ve uluslarara­sı kamu kurum ve kuruluşlar­ı, özel sektör temsilcile­rinin sektörün tüm paydaşları­yla aynı çatı altında görüşebile­ceğini ifade etti.

 ??  ??
 ??  ?? Nam  k SARIGÖL
MMI Eurasia Genel Müdür Yard  mc  s
Nam k SARIGÖL MMI Eurasia Genel Müdür Yard mc s

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye