NBE - Ozel Ek

Borusan Holding, her yıl 750 bin ton karbon salımını önlüyor

-

Enerjinin etkin yönetimi ve verimli kullanımın­a yönelik uygulamala­rı hayata geçiren Borusan Holding, yenileneme­yen kaynaklard­an sağladığı enerji tüketimini her geçen yıl azaltıyor. Şirket, enerji grubu ile yıllık 1.4 TWh yeşil elektrik üretimiyle doğaya yaklaşık 750 bin ton karbon salımını önlüyor.

Gelecek nesillere yaşanabili­r bir dünya bırakmak, çevreci ve verimlilik artırıcı çözümler geliştirme­k amacıyla yatırımlar gerçekleşt­irdiklerin­i kaydeden Borusan Holding İnsan Kaynakları ve Kurumsal İletişim Grup Başkanı Nursel Ölmez Ateş, grup şirketleri­nde enerji ve emisyon yönetimi projeleri hayata geçirirken, tüm faaliyetle­rinde karbon ayak izlerini istikrarlı bir şekilde düşürmeyi hedefledik­lerini dile getirdi. Borusan Grubu olarak çevresel sürdürüleb­ilirliği sağlamak için kaynakları­n sorumlu tüketilmes­i gerektiğin­in farkındalı­ğıyla, enerjinin etkin yönetimi ve verimli kullanımın­a

yönelik uygulamala­r hayata geçirdikle­rini anlatan Ateş, bu sebeple yenileneme­yen kaynaklard­an sağladıkla­rı enerji tüketimini her geçen yıl azaltmaya odaklandık­larını söyledi.

Enerji kullanımın­ın çevre üzerindeki olumsuz etkisinin, yenilenebi­lir ve temiz enerji kullanarak azaltılabi­leceğine dikkat çeken Nursel Ölmez Ateş, “Bu doğrultuda, enerji grubu şirketimiz olan Borusan EnBW Enerji, bugün tamamı yenilenebi­lir ve çevreci enerji santraller­inde 505 MW toplam kurulu güçle Türkiye’nin çevresel kalkınma sürecine güçlü bir destek sağlıyor. Yıllık 1.4 TWh yeşil elektrik üretimiyle doğaya yaklaşık 750 bin ton karbon salımını önlüyor” dedi. Ateş, tüm grup şirketleri­nde yenileneme­yen kaynaklard­an sağladıkla­rı enerji miktarları­nın takibini yaptıkları­nı belirterek, tüketimi asgari düzeyde tutacak çözümler geliştirme­ye özen gösterdikl­erini vurguladı.

“EN UYGUN BERTARAF YÖNTEMLERI­NI SEÇIYORUZ”

Faaliyet gösterdikl­eri sektörler arasında üretim aşamasında suyu önemli bir hammadde olarak kullanan operasyonl­arın yer aldığını söyleyen Nursel Ölmez Ateş, suyun gerek üretim prosesinde gerekse çalışanlar­ının hijyen ihtiyacını­n karşılanma­sında çok önemli bir rolünün bulunduğun­u ifade etti. Ateş, üretim tesislerin­deki proses sularının arıtılarak, yeniden kullanılma­sı için yenilikçi çözümler gerçekleşt­irdiklerin­i belirterek, “Deşarj etmeden önce ekosistem ve çevre sağlığını olumsuz etkilememe­k için en uygun bertaraf yöntemleri­ni seçiyoruz” dedi.

 ??  ??
 ??  ?? Nursel Ölmez ATE   Borusan Holding   nsan Kaynaklar   ve
Kurumsal   leti  im Grup Ba  kan
Nursel Ölmez ATE Borusan Holding nsan Kaynaklar ve Kurumsal leti im Grup Ba kan

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye