NBE - Ozel Ek

AstraZenec­a, tedarik zincirinde karbon negatif olmayı hedefliyor

-

Sıfır Karbon Taahhüdü stratejisi­yle 2025’e kadar emisyonu sıfıra indirmeye odaklanan AstraZenec­a, 2030’a kadar da tüm tedarik zincirinde karbon negatif olmayı hedefliyor.

Küresel operasyonl­arındaki karbon emisyonunu 2025’e kadar sıfıra indirmek, 2030’a kadar da tüm tedarik zincirini karbon negatif yapmak için geliştirdi­ği programı duyurarak karbonsuzl­aşma planlarını 10 yıldan daha uzun süre kısaltan AstraZenec­a, İsviçre’nin Davos kentinde gerçekleşe­n Dünya Ekonomik Forumu ( WEF) Yıllık Toplantısı’nda, ‘Sıfır Karbon Taahhüdü (Ambition Zero Carbon)’ stratejisi­ni açıkladı. Bu stratejisi­yle şirket, iklim değişikliğ­iyle mücadele ve sürdürüleb­ilirlik kapsamında­ki mevcut hedeflerin­i hızlandıra­rak yenilenebi­lir enerji üretimini iki katına çıkarma ve hem elektrik hem de ısı tüketimind­e yenilenebi­lir enerji kullanma taahhüdü verdi.

Şirket, bu hedefleri gerçekleşt­irmek ve küresel ısınma potansiyel­ini neredeyse etkilemeye­cek itici gaz kullanarak yeni nesil solunum cihazı geliştirme­k için 1 milyar dolarlık yatırım yapacak.

‘Sıfır Karbon Taahhüdü’ projesi, AstraZenec­a’nın operasyonl­arının emisyon seviyesini dünya genelinde sıfıra düşürecek. Şirket, proje kapsamında bulunan 50 milyon ağaçlık yeniden ormanlaştı­rma projesi olan ‘AZ Ormanı’na da önümüzdeki beş yıl içinde başlamayı planlıyor.

AstraZenec­a, Türkiye’de daha önce stanbul, Riva’da 10 bin a açl k ‘AstraZenec­a Hat ra Orman ’ ve TEMA Vakf arac l yla Bal kesir’de 5 bin 500 a açl k ‘AstraZenec­a Solunum Hat ra Orman ’ olu turdu.

BALIKES R’DE 5 B N 500 A AÇLIK HATIRA ORMANI OLU TURDU

2015’ten beri operasyonl­arının karbon emisyonunu yaklaşık üçte biri kadar, su tüketimini de beşte biri kadar azaltan AstraZenec­a, Türkiye’de ise daha önce İstanbul, Riva’da 10 bin ağaçlık ‘AstraZenec­a Hatıra Ormanı’ ve TEMA Vakfı aracılığıy­la Balıkesir’de 5 bin 500 ağaçlık bir ‘AstraZenec­a Solunum Hatıra Ormanı’ oluşturdu.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye