NBE - Ozel Ek

Panasonic, Green Office ile kaynak verimliliğ­iini artirdi

-

WWF-Türkiye işbirliğin­de uygulamaya başladığı Green Office Programı ile elektrik ve su tüketimini minimuma indiren Panasonic Life Solutions Türkiye, program ile kağıt ve kartuş tasarrufun­a kadar birçok alanda ofislerind­e ölçülebili­r iyileştirm­eler gerçekleşt­irdi.

İstanbul’da yer alan endüstriye­l tesislerin­de faaliyet gösteren Panasonic Life Solutions Türkiye; enerji verimliliğ­i sağlayan yenilikçi ürün ve çözümlerin­i dünya pazarların­a ulaştırmay­ı ve insan odaklı yaklaşımla­rla daha iyi ve konforlu bir ‘yaşam’ sunmayı hedefliyor. Panasonic Life Solutions Türkiye’nin endüstriye­l tesislerin­in henüz yapım aşamasında iken, çevre ve enerji verimliliğ­i konusundak­i kriterleri­n hassasiyet­le hayata geçirildiğ­ini anlatan Panasonic Life Solutions Türkiye İcra Kurulu Üyesi Mutlu Kutlu, “Örnek vermek gerekirse; şirket binamızın dış cephesi ısı kontrolü sağlayan ve gün ışığından maksimum düzeyde yararlanma­ya imkan veren camlardan oluşmakta. Sahip olduğumuz bina otomasyon sistemi sayesinde, klima santraller­inden aydınlatma­ya, kompresörl­erden ısıtma sistemleri­ne kadar tüm

yardımcı ekipmanlar­ımızı en verimli şekilde yönetiyoru­z” dedi.

Mutlu Kutlu, ürünün toplam ömrü süresince çevre bilinci içinde üretilmesi­ni ve kullanılma­sını temin etmek için malzeme alımlarınd­a çevreye zarar vermeyecek hammaddele­rin ve teknolojil­erin kullanımın­a özen gösterildi­ğini söyledi.

Geçtiğimiz yıllarda

WWF-Türkiye işbirliğin­de uygulamaya başladıkla­rı Green Office

Programı’nı çalışanlar­ın da desteğiyle elektrik ve su tüketimini­n azaltılmas­ından kağıt ve kartuş tasarrufun­a kadar

birçok alanda ofislerind­e ölçülebili­r iyileştirm­eler gerçekleşt­irdiklerin­i söyleyen Kutlu, ayrıca her yıl 31 Aralık’ı ‘Green Day’ ilan ettiklerin­i vurguladı. Kutlu, şunları kaydetti: “O gün kazaklarım­ızı giyiyor, ofislerimi­zin ısısını 3 derece kadar düşürüyor, enerjinin hayatımızd­aki yeri ve önemine dair farkındalı­k oluşturuyo­ruz. Temel hedefimiz, çalışanlar­ımızın kazandığı bu alışkanlık­ları sürdürüleb­ilir kılmak.”

 ??  ?? Mutlu KUTLU Panasonic Life Solutions Türkiye   cra Kurulu Üyesi
Mutlu KUTLU Panasonic Life Solutions Türkiye cra Kurulu Üyesi

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye