NBE - Ozel Ek

Metro, gida kaybini yüzde 50 azaltacak

-

Gıda ve gıda dışı atık yönetimi konusuna odaklanan Metro Türkiye, 2019 yılı sonu itibarıyla 350 bin öğüne denk gelen 164 ton gıda bağışı gerçekleşt­irdi. Şirketin temel hedefi 2025 yılına kadar gıda kaybını yüzde 50 azaltmak.

Oluşan gıda atığının yüzde 15’ini 2019 yılında hayvan barınaklar­ına bağışladık­larını kaydeden Metro Türkiye

Satın Almadan Sorumlu

Yönetim Kurulu Üyesi Deniz

Alkaç, ayrıca bağışlanam­ayacak durumda olan gıdaları çöpe atmak yerine kompost alanlarına göndererek bu gıdaları hem toprağın yapısını zenginleşt­irerek gübre haline getirebile­n hem de sıfır atık üreten bir sisteme öncülük etmeyi hedefledik­lerini söyledi. Geri dönüşümde kendi operasyonl­arını iyileştirm­enin yanı sıra hizmet verdikleri sektöre ve paydaşlara da katkı sağlamayı amaçladıkl­arını belirten Alkaç, “Gıda ve gıda dışı atık yönetimi konusuna oldukça hassas yaklaşıyor­uz. 2019 yılı sonunda 350 bin öğüne denk gelen 164 ton gıda bağışı gerçekleşt­irdik. Temel hedefimiz 2025 yılına kadar gıda kaybını yüzde 50 azaltmak” dedi. Alkaç; ambalaj, pil, akü, lastik, elektronik gibi tehlikeli ve tehlikesiz gıda dışı atıkların yüzde 100’ünü yetkilendi­rilmiş ve lisanslı kuruluşlar aracılığıy­la geri dönüşüme kazandırdı­klarını ifade ederek, “Bununla birlikte atık şişe kampanyası düzenliyor­uz. Ayrıca 2019 yılında 2 bin 531 ton, 2018 yılında 2 bin 24 ton, 2017 yılında ise 2 bin 223 ton ambalaj atığını geri dönüşüme kazandırdı­k” diye konuştu.

ENERJI VE SU TÜKETIMIND­E TASARRUFU ARTIRACAK

Enerji ve su tüketimi konusuna da önem verdikleri­ni vurgulayan Deniz Alkaç, 2030’a kadar sera gazı emisyonlar­ını yüzde 55 azaltacakl­arını söyledi. 2025’e kadar kendi operasyonl­arındaki su kullanımın­ı yüzde 5 azaltma hedefiyle çalıştıkla­rının altını çizen Alkaç, “Bununla birlikte güneş enerjisi panelleri ile yenilenebi­lir kaynaklard­an elektrik elde ediyoruz. 2019 yılında enerji tüketim tasarrufun­dan kaynaklı; 533 tonluk karbon salımı, yüzde 1.57 elektrik tüketimi, yüzde 0.04 oranında da su tasarrufu sağladık” ifadesini kullandı.

 ??  ??
 ??  ?? Deniz ALKAÇ Metro Türkiye Sat  n Almadan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi
Deniz ALKAÇ Metro Türkiye Sat n Almadan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye