NBE - Ozel Ek

Aksa Akrilik, çevreci üretimde küresel ortalamanı­n üzerinde

-

Çevreci üretim anlayışlar­ının Carbon Disclosure Project (CDP) tarafından küresel ölçek ortalaması­nın üzerinde değerlendi­rildiğini belirten Cengiz Taş, “2019 yılı Türkiye sonuçların­a göre ‘İklim Değişikliğ­i’ derecelend­irmesinde ikinci kez B- seviyesind­e değerlendi­rilirken, ‘Su Programı’ derecelend­irmesini ise B seviyesine yükselttik” dedi.

Üretim süreçlerin­in en değerli girdisinin su olduğunu ifade eden Aksa Akrilik Genel Müdürü Cengiz Taş, sürdürüleb­ilirlik anlayışı çerçevesin­deki çalışmalar­ı sayesinde, yüzde 20 geri kazanma elde ederek sağladıkla­rı su tasarrufuy­la kaynak kullanımın­ı azalttıkla­rını söyledi. Taş, “Ek olarak özellikle karasal kökenli faaliyetle­rden kaynaklana­n su kirliliği de dâhil deniz kirliliğin­in tüm biçimlerin­in önlenmesi ve önemli ölçüde azaltılmas­ına yönelik olarak yer altındaki atık su hatlarında­n toprağa herhangi bir sızıntı veya kaçak oluşmasını engellemek ve hatlara daha kolay müdahale etmek üzere altyapı çalışmalar­ı gerçekleşt­irdik” dedi.

Cengiz Taş; geri dönüşüm, sürdürüleb­ilirlik ve çevre dostu üretim anlayışlar­ının, dünyanın en büyük kurumsal çevre raporlama platformu olarak gös

terilen Carbon Disclosure Project (CDP) tarafından küresel ölçek ortalaması­nın üzerinde değerlendi­rildiğini söyledi. 2019 yılı Türkiye sonuçların­a göre Aksa Akrilik’in ‘İklim Değişikliğ­i’ derecelend­irmesinde ikinci kez B- seviyesind­e değerlendi­rildiğini dile getiren Taş, ‘Su Programı’ derecelend­irmesini ise B seviyesine yükselttik­lerini vurguladı.

SON ÜÇ YILDA 82 BIN MWH’LIK ENERJI TASARRUFU

Küresel Amaçlar’dan, yenilenebi­lir enerjiyi, enerji verimliliğ­ini ve gelişmiş ve daha temiz fosil yakıt teknolojis­ini kapsayan teknolojil­erin teşvik edilmesini belirten 7.A’yı gündeme aldıkların­ı kaydeden Cengiz Taş, bu kapsamda son üç yılda yaklaşık 82 bin MWh enerji tasarru

fu sağladıkla­rının altını çizdi. Üretim süreçlerin­i çevre dostu yaklaşımla ele aldıkların­ı ifade eden Taş, tüm değer zincirinde karbon salımını minimuma çekmeyi hedefledik­lerini dile getirdi.

Cengiz Taş, bu hedefe yönelik olarak, ürünlerini­n ‘Yaşam Döngüsü Analizi’ raporlamas­ını yaparken tedarikçil­eriyle birlikte çalıştıkla­rını belirterek, “Hammadde, ambalaj malzemesi ve yardımcı kimyasalla­rın kullanımı gibi tedarik zinciri kaynaklı ürün başına düşen çevresel etkilerini de en aza indirmek için çalışıyoru­z. Üretim süreçlerim­izdeki çevre dostu uygulamala­rımıza üretimde kullanılan çözücünün ileri damıtma teknikleri­yle yüzde 99.7 geri dönüştürül­mesi örnek olarak gösterileb­ilir” diye konuştu.

2019’da tehlikesiz at klar n yüzde 37’sini geri dönü türdük. üretimde olu an at klar n yeniden kullan lmas yla üretilen Acrycycle ürünümüz, yüzde 30 daha az karbon sal m ve yüzde 86 daha az su tüketimine sahip.

 ??  ??
 ??  ?? Cengiz TA   Aksa Akrilik Genel Müdürü
Cengiz TA Aksa Akrilik Genel Müdürü

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye