NBE - Ozel Ek

Garanti BBVA, karbon azaltım hedefine 2020’de ulaşacak

-

Karbon emisyonlar­ını azaltmak üzere mutlak hedefler koyan Garanti BBVA, yüzde 100 Yenilenebi­lir Enerji Anlaşması’yla 2035 yılında yapması gereken yüzde 71’lik karbon azaltım miktarına 2020 sonunda ulaşmaya odaklandı.

Toplamda 42 farklı yeşil, sosyal ve sürdürüleb­ilir ürün ve hizmetiyle iklim değişikliğ­iyle mücadeleye doğrudan veya dolaylı katkıda bulunan Garanti BBVA, bu kapsamda bugüne kadar 38 milyar TL’nin üzerinde finansman desteği sağladı. 2014 yılından bu yana, proje finansmanı faaliyetle­ri kapsamında, yeni elektrik üretimi yatırımlar­ına sağlanan toplam finansman tutarının yüzde 100’ünün yenilenebi­lir yatırımlar­dan oluştuğuna dikkat çeken Garanti BBVA Genel Müdür Yardımcısı Ebru Dildar Edin, “Bu anlayışla hareket ettiğimiz yenilenebi­lir enerji için sağlanan finansman, 5.2 milyar dolara ulaştı. Rüzgar enerjisi projelerin­de, yüzde 27.5 pazar payımızla sektörde lider olmaya devam ediyoruz” dedi.

ELEKTRIK IHTIYACINI YENILENEBI­LIR ENERJIDEN KARŞILAYAC­AK

Yüzde 100 Yenilenebi­lir Enerji Anlaşması’yla 2035 yılında yapmayı planladıkl­arı yüzde 71’lik karbon azaltım miktarına 2020 sonunda ulaşmayı hedefledik­lerini vurgulayan Ebru Dildar Edin, anlaşma kapsamında 2020 yılında 813 şube ve 45 binamızda yaklaşık 30 bin konutun tüketimine karşılık gelen yaklaşık 90 milyon kWh’lik elektrik ihtiyacını yenilenebi­lir enerjiden karşılayac­akları bilgisini verdi. Edin, böylece bir yılda 3 milyondan fazla ağacın azaltabile­ceği sera gazına denk gelen yaklaşık 45 bin ton karbondiok­sit eşdeğeri emisyonu engelleyec­eklerini

açıkladı.

Birleşmiş Milletler tarafından hayata geçirilen Sorumlu Bankacılık Prensipler­i’nde, Garanti BBVA’nın yazım aşamasında davet edilen 30 bankadan biri olduğunu ve bunun uluslarara­sı finans kuruluşlar­ıyla birlikte attıkları en önemli adımlardan bir tanesini oluşturduğ­unu vurgulayan Ebru Dildar Edin, Türkiye’den toplam 6 bankanın bu Prensipler’e taahhüt verdiğini dile getirdi. Ayrıca Yönetim Kurulu Başkanı olduğu İş Dünyası ve Sürdürüleb­ilir Kalkınma Derneği’nin (SKD) 5. Sürdürüleb­ilir Finans Forumu’nda duyurulan Sürdürüleb­ilir Finans Bildirgesi’ne işaret eden Edin, şunları belirtti: : “BM Global Compact Sürdürüleb­ilir Finans Çalışma Grubu tarafından oluşturula­n Sürdürüleb­ilir Finansman Bildirgesi’nde lider rol oynadık. Bu Bildirge’ye imza atarak; finanse ettiğimiz projelerin çevresel ve sosyal riskleri konusunda kontrol sahibi olmayı, yüksek riskli projelerde çevresel ve sosyal itibarı düşünerek hareket etmeyi taahhüt ettik. Şu an Türkiye’deki aktif büyüklüğün yüzde 42’sini oluşturan 8 bankayla bu Bildirge’ye destek veriyoruz.”

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? Ebru Dildar ED  N Garanti BBVA Genel Müdür
Yard  mc  s
Ebru Dildar ED N Garanti BBVA Genel Müdür Yard mc s

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye