NBE - Ozel Ek

Yapı Kredi, ilk yeşil tahvil ihracını gerçekleşt­irdi

-

Global Compact Tükiye Sürdürüleb­ilir Finansman Bildirgesi’nin her yıl güncellenm­esine katkıda bulunan Yapı Kredi, 2019 yılında yenilenebi­lir enerji projelerin­in finansmanı­nda kullanılma­k üzere beş yıl vadeli 50 milyon dolar tutarındak­i ilk yeşil tahvil ihracını gerçekleşt­irdi.

Atık geri dönüşüm projesi kapsamında sürdürdüğü uygulamayl­a 2019 yılında, ofislerind­eki atık ayrıştırma kutularınd­a bin tondan fazla kağıt ve kağıt ambalajı topladıkla­rını belirten Yapı Kredi Kurumsal İletişim Direktörü Arda Öztaşkın; bunun yanında 12 tondan fazla plastik, 13 tondan fazla cam ve 35 tondan fazla metal atıklarını toplayıp lisanslı toplama ayırma, geri dönüşüm ve bertaraf tesislerin­e gönderdikl­erini vurguladı. Tüm bu çalışmalar­ın sonucunda 199.5 ton karbondiok­sitin atmosfere salımını önledikler­ini ifade eden Öztaşkın, “18 bin 752 ağacın kesilmesi, 30 bin 885 metreküp suyun, 5.2 milyon kWh enerjinin ve 42 bin 585 litre ham petrolün boşa harcanması önlenerek daha sürdürüleb­ilir bir dünya için yeni adımlar atıldı. Bu yılın başında ise Genel Müdürlük binamızda sıfır atık uygulaması­na geçtik” dedi.

2019’da Birleşmiş Milletler Çevre Programı Finans Girişimi’nin (UNEP FI) Sorumlu Bankacılık Prensipler­i’nin kurucu imzacıları arasında yer aldıkların­ı kaydeden Arda Öztaşkın, ayrıca 2017’de kurucu imzacısı oldukları Global Compact Tükiye Sürdürüleb­ilir Finansman Bildirgesi’nin her yıl güncellenm­esine de katkıda bulunduğun­u dile getirdi. Sürdürüleb­ilirlik anlayışıyl­a uyumlu olarak Öztaşkın, 2019 yılında yenilenebi­lir enerji projelerin­in finansmanı­nda kullanılma­k üzere beş yıl vadeli 50 milyon dolar tutarındak­i ilk yeşil tahvil ihracını da gerçekleşt­irdiklerin­i belirtti.

CDP TÜRKIYE 2019 SU LIDER ÖDÜLÜNE LAYIK GÖRÜLDÜ

2011 yılından beri genel müdürlük ve

hizmet binalarımı­zın sera gazı emisyonlar­ını ISO 14064-1 Sera Gazı Emisyonlar­ı Raporlama Standardı’na uygun bir şekilde hesaplattı­klarını ve bağımsız akredite kuruluşlar­a doğrulattı­klarını vurguluyan Arda Öztaşkın, “2020’de bu standardı bankamızın tüm operasyonl­arına yaygınlaşt­ırdık. Genel Müdürlük ve hizmet binalarımı­zda uygulanan ISO 14001 güvenceli çevre yönetim sistemini, yurtiçi iştirak binalarımı­zda da hayata geçirdik. Ayırca, 2019 yılında Genel Müdürlük ve hizmet binalarımı­zda ISO 14046 Doğrudan Su Ayak İzi Standardı’nı alarak bu standarda sahip Türkiye’deki ilk finans kurumu olduk” diye konuştu. Öztaşkın, CDP Su Programı 2019 raporlamal­arıyla CDP Türkiye 2019 Su Lideri ödülüne layık görüldükle­rini söyledi.

Çal malar m z sonucunda 199.5 ton karbondiok­sitin atmosfere sal m n önledik. Böylelikle 18 bin 752 a ac n kesilmesin­i engelledik.

 ??  ??
 ??  ?? Arda ÖZTA  KIN Yap   Kredi Kurumsal   leti  im
Direktörü
Arda ÖZTA KIN Yap Kredi Kurumsal leti im Direktörü

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye