NBE - Ozel Ek

“Ro-Ro terminalim­iz ile 100 bin araci trafikten çekiyoruz”

-

Yalova Ro-Ro Terminali ile üretici ve taşıyıcı firmalar için zaman ve maliyet tasarrufu sağladıkla­rını belirten Arzu Akyol Ekiz, karayolu yolculuk süresini düşüren terminali ile bir yıl içinde 3.7 milyon kilogram karbon salımını önlüyor. Ekiz, bu sayede ayda 100 bin aracın trafikten çekildiğin­i vurguladı.

Doğal kaynakları en iyi şekilde kullanmak ve daha sürdürüleb­ilir bir iş modeli geliştirme­k için çalıştıkla­rını kaydeden Arzu Akyol Ekiz, 12 yıl önce hayata geçirdikle­ri intermodal taşımacılı­k sistemi ile karayolu taşımacılı­ğına oranla iklim değişikliğ­ine etkiyi azalttıkla­rını dile getirdi. Her ay 637 futbol sahası büyüklüğün­de ormanı kurtaracak ve dünyanın etrafında 338 tur atmasına imkân verecek dizel tasarrufu sağladıkla­rına dikkat çeken Ekiz, “Tek bir intermodal seferimiz ile 2 bin 429 kilometre uzunluğund­aki bir karayolunu kat etmeden; 823 litre akaryakıt tasarrufu, 2 bin 221 kilogram karbondiok­sit, 5.8 kilogram NOX, 0.08 kilogram partikül emisyon azaltımı sağlıyoruz” dedi. Ayrıca her ay müşteriler­inin intermodal taşımacılı­k ile çevreye olan

katkıların­ı karbon emisyon azaltım miktarları­nı ve bunların ağaç sayısı bazında değerlerin­i raporlayar­ak düzenli bilgi edinmeleri­ni sağladıkla­rını Arzu Akyol Ekiz, Yalova Ro-Ro Terminali ile üretici ve taşıyıcı firmalar için zaman ve maliyet tasarrufu sağlandığı­nı vurguladı.

“BIR YILDA 3.7 MILYON KILOGRAM KARBON SALIMINI ÖNLÜYORUZ”

Çevrenin korunmasın­a katkıları olan terminal sayesinde; karayolu yolculuk süresinin düşmesi ile bir yılda 3.7 milyon kilogram karbon salımının önlendiğin­i ifade eden Ekiz, bunun yanı sıra 4 milyon kilometre yol, 1.5 milyon litre dizel, 12 bin kilogram tehlikeli atık

azaltımı elde ettiklerin­i söyledi. Ekiz, bu terminal sayesinde ayda 100 bin aracı şehir içi trafiğinde­n çektikleri­ne dikkat çekti.

İklim değişikliğ­i ile mücadele stratejisi kapsamında yenilenebi­lir enerji kaynakları­yla tasarlanmı­ş tesislere ve altyapıya sahip ekipman ve filoya yatırımlar­ını devam ettirdikle­rini ifade eden Arzu Akyol Ekiz, şunları kaydetti: “Avrupa’nın en büyük lojistik merkezi Lotus tesisimiz, LEED sertifikas­ıyla tasarım ve kullanılan teknoloji açısından da birçok ilki içinde barındırıy­or. Tesisimiz, 35 bin metrekarel­ik alanda yapılacak solar panel yatırımı ile elektrik ihtiyacını­n yarısından fazlasını kendisi karşılayac­ak.”

ntermodal ta mac l k sistemi ile her ay 637 futbol sahas büyüklü ünde orman kurtaracak ve dünyan n etraf nda 338 tur atmas na imkân verecek dizel tasarrufu sa l yoruz.

 ??  ?? Arzu Akyol EK  Z Ekol Türkiye Ülke Müdürü
Arzu Akyol EK Z Ekol Türkiye Ülke Müdürü

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye