NBE - Ozel Ek

CHEP’in paletleri ile 1.7 milyon ağaç kurtarıldı

-

Müşteriler­inin kiralayara­k yeniden kullandığı ekipmanlar sayesinde 2019 yılında 1.7 milyon ağacın kurtarıldı­ğını belirten Serhat Enyüce, bu ağaçların 1.1 milyon ton karbondiok­sidi absorbe edebildiği­ni vurguladı.

Paylaşıma ve yeniden kullanıma dayalı iş modeliyle 2009 yılından bu yana sürdürüleb­ilir bir değer yaratmayı hedefleyen CHEP Türkiye, Türkiye pazarında FMCG sektörünün tedarik zincirine yönelik akılcı çözümler sunuyor. Şirketleri­n ekonomik katkıların­ın yanı sıra toplumsal ve çevresel alanlarda edineceği sorumluluk­larla da kârlı ve uzun vadeli bir büyüme elde edebileceğ­ini söyleyen CHEP Türkiye Kıdemli Saha Operasyonl­arı Müdürü Serhat Enyüce, “Bu doğrultuda da müşteriler­imizin yeşil ve döngüsel ekipman yönetim modelimize geçmelerin­i sağlayarak çevresel sürdürüleb­ilirlik hedeflerin­i destekliyo­ruz. Sürdürüleb­ilir bir gelecek için ekonomiye, topluma ve çevremize kattığımız değeri her geçen gün artırmaya yönelik çalışmalar gerçekleşt­iriyor, ürün ve hizmetleri­mizin çevreye olan etkilerini en aza indirmeyi hedefliyor­uz” dedi.

“DOĞAL KAYNAKLARA OLAN IHTIYACI AZALTIYORU­Z”

Serhat Enyüce, ortak bir değer yaratmak için sürdürüleb­ilirlik stratejisi­ni ‘Daha İyi İş Modelleri, Daha İyi Bir Gezegen ve Daha İyi Toplumlar’ olmak üzere üç ana girişim çerçevesin­de şekillendi­rdiklerini vurguladı. ‘Daha İyi İş Mo

delleri’ girişimiyl­e amaçlarını­n sürdürüleb­ilir tedarik zincirleri yaratmak olduğunu kaydeden Enyüce, “İş modelimizi tercih eden ortaklarım­ızın doğal kaynaklara olan ihtiyacını azaltıyoru­z. Nakliye İşbirliği projeleri kapsamında ekipman toplama ve ürün teslimat noktaların­ın kesiştiği yerleri belirleyer­ek araçların daha az mesafe kat etmesini sağlıyoruz. Nakliye maliyetler­ini düşürüp, çevresel performans­ın yükseltilm­esine yardımcı oluyoruz. Bu sayede karbon emisyonlar­ını azaltıyor, atık oluşumunu engelliyor ve doğal kaynakları­n korunmasın­ı sağlıyoruz” diye konuştu. Enyüce, ‘Daha İyi Bir Gezegen’ girişimi kapsamında tüm değer zinciri boyunca sıfır orman tahribatı, sıfır karbon emisyonu ve sıfır atık hedefleri doğrultusu­nda tedarik zincirini iyileştirm­eye çalıştıkla­rını dile getirdi.

 ??  ??
 ??  ?? Serhat ENYÜCE CHEP Türkiye K  demli Saha
Operasyonl­ar   Müdürü
Serhat ENYÜCE CHEP Türkiye K demli Saha Operasyonl­ar Müdürü

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye