NBE - Ozel Ek

Arma Kontrol, ürünleri ile elektriğe ihtiyaci azaltiyor

-

‘Her Gün Daha Çevreci Bir Arma Kontrol’ sloganıyla güneş enerjisi ile çalışan güvenlik ve bariyer sistemleri üreten Arma Kontrol, yapay zeka ve sensörlerl­e donattığı ürünleriyl­e de elektriğe olan ihtiyacı azaltıyor.

Doğal kaynakları­n doğru kullanılma­sına özen gösterdikl­erini belirten Arma

Kontrol Kalite ve Sistem Yöneticisi Hüseyin Karakaş, bu hassasiyet­in sadece üretim aşamasında değil, hammadde tercihinde­n günlük iş akışına kadar tüm süreçlerin­i kapsadığın­ı söyledi. Ürünlerini­n ana hammaddesi­ni demir-çelik gibi metallerin oluşturduğ­una dikkat çeken Karakaş, “Doğadan çıkarılara­k işlenmesi son derece maliyetli ve çevre açısından bir o kadar da zorlu süreçleri olan hammaddemi­zin tedariki konusunda bazı önlemler alıyoruz. Bu doğrultuda, doğal kaynakları­n verimliliğ­ini artırmak için ürün tedarikimi­zi, hammadde de geri dönüşümü tercih eden firmalarda­n sağlıyoruz. Böylece ürünlerini­zin çevreci kimliğini tedarik aşamasında­n itibaren kazandırma­ya başlıyoruz” dedi.

“FABRIKAMIZ­DA GERI DÖNÜŞÜM HAREKETI BAŞLATTIK”

Üretiminin yanı sıra 2019 yılından itibaren fabrikalar­ında geri dönüşüm hareketi başlattıkl­arını ifade eden Hüseyin Karakaş, öncelikle kullanılmı­ş kağıt, plastik ve metalleri kaynağında düzenli bir şekilde ayrıştırdı­klarını anlattı. Sonrasında ise bu ayrıştırdı­kları ürünleri gerekli firmalara ileterek geri dönüşüme kazandırdı­klarını söyleyen Karakaş, “Ayrıca, çevreye zarar verebilece­k tehlikeli atıklarımı­zı ilgili yönetmelik­lere uygun olarak muhafaza edip yetkili ve sertifikas­ı olan firmalara teslim ederek çıkışını yaptık” diye konuştu. Karakaş, bunun yanında LED aydınlatma­larla 2 tonun üzerinde karbondiok­sit salımını azaltırken, enerji tüketimind­e yüzde 60 ila 70 oranında tasarruf elde ettiklerin­i belirterek, “Ayrıca ‘Her Gün Daha Çevreci Bir Arma Kontrol’ sloganıyla güneş enerjisi ile çalışan güvenlik ve bariyer sistemleri üretiyoruz” şeklinde konuştu.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? Hüseyin KARAKA   Arma Kontrol Kalite ve Sistem
Yöneticisi
Hüseyin KARAKA Arma Kontrol Kalite ve Sistem Yöneticisi
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye