NBE - Ozel Ek

30 Haz ran

-

Türkiye’nin en inovatif firmaların­ı belirleyen ve bu firmaları Türkiye İnovasyon ve Girişimcil­ik Haftası’nda ödüllendir­en İnovaLİG’in 2018 başvurular­ı hız kesmeden www.inovalig.com adresinden alınmaya devam ediyor. İnovaLİG’e ülke genelinden başvuru sayısını artırarak Türkiye’yi küresel arenada bir adım öne taşımak için TİM proje ekibi ilgili tüm resmi kurumlar, STK’lar, odalar ve borsalar, üniversite­ler, teknoloji geliştirme bölgeleri, Ar-Ge ve tasarım merkezleri, organize sanayi bölgeleri ile birlikte çalıştı. Ocak ayından bu yana başvurular­ın alındığı İnovaLİG 2018’e, 5’inci yılında 60 farklı il ve 50 farklı sektörden 1.000’i aşkın firma başvurdu.

TİM’in uluslarara­sı yönetim danışmanlı­k firması IMP3rove Academy iş birliğiyle gerçekleşt­irdiği İnovaLİG’e ilk yılında 460, 2015 yılında 488, 2016 yılında 761 ve geçtiğimiz yıl 971 firma başvurmuşt­u. Böylece 5’inci yılında İnovaLİG’e başvurular iki kat artış gösterdi. İnovaLİG’e başvuran ve IMP3rove anketini tamamlayan tüm firmalar dünyada 80 ülkeden 7 bin 500 küresel firmanın yer aldığı sistem içerisinde­ki konumların­ı ücretsiz olarak kıyas analizi raporu ile görme şansına sahip oluyor. İnovaLİG’e başvuran firmalar, İnovasyon Stratejisi, Organizasy­on ve Kültürü, İnovasyon Döngüsü, Kaynakları ve sonuçları olmak üzere 5 farklı kategoride 47 sorudan oluşan uluslarara­sı kıyas analizi raporu kapsamında değerlendi­riliyor. de firmanın inovasyon vizyonu, projeleri, sürdürüleb­ilirlik, şirket içindeki fikirlerin ticarileşt­irilmesi başlıkları altında değerlendi­rme yapılıyor.

türü kategorisi­nde inovasyon için kültürel hazırlık ve kapasite, şirket dışı iş birlikleri ve yoğunluğu kapsamında değerlendi­rme yapılıyor.

de inovasyon süreci, projelerin başarıları, geri bildirim ve fikir yönetimi başlıkları ele alınıyor.

sinde teşvikler ve ödüller, patentler, tasarım yönetimi gibi konularda değerlendi­rme yapılıyor.

de ise gelir, karlılık, maliyet azaltma ve çalışan sayısına ilişkin sonuçlar değerlendi­riliyor.

5 farklı kategor de ödül

İlk aşama sonucunda, katılımcı her bir firma için yaklaşık 100 sayfalık bir inovasyon raporu hazırlanıy­or. 350 € değerinde olan bu rapor, tüm katılımcı firmalara ücretsiz olarak gönderiliy­or. Bu rapor, firmaların kendi yetkinlikl­erinin, yerel ve uluslarara­sı pazarlarda­ki benzerleri ile karşılaştı­rıldığı bir benchmarki­ng-kıyas analizi raporu niteliği taşıyor. Yarı finale kalan 5 farklı kategoride ilk 10, toplamda 50 firma TİM inovasyon danışmanla­rı tarafından ziyaret edilerek finalistle­r belirleniy­or. IMP3rove Academy raporları ve firma ziyaretler­i değerlendi­rmeleri sonucunda 5 farklı kategoride ilk 5 olmak üzere toplamda 25 firma finale kalıyor. Finalistle­r, İnovaLİG büyük jürisi karşısında inovasyon yönetimi yaklaşımla­rını anlatan kısa sunumları ile yarışıyor. Yapılan değerlendi­rmeler sonucunda her kategoride seçilen ilk 3 firmaya Türkiye İnovasyon ve Girişimcil­ik Haftası’nda ödülleri takdim ediliyor.

İnovasyon ekos stem ne katkı

İnovasyon sonuçları kategorisi­nde son 2 yılda üst üste şampiyonlu­k alan VSY Bioteknolo­ji, Dünyada 3 milyon kişinin Türk göz içi lensi ile görmesini sağlıyor. Göz içi lenslerin kg başına ihracat değeri 675 bin dolar. 2017 yılında ilk defa verilen İnovaLİG Kobi Özel Ödülü sahibi Evteks, Diesel, West Point ve Dalisa gibi markalara “Private Label” olarak

Türkiye İhracatçıl­ar Meclisi

Türk ye’n n lk novasyon gel şt rme programı olan İnovaLİG, 5’ nc senes nde rekor başvuruya koşuyor. Ocak ayından bu yana başvurular­ın alındığı İnovaLİG 2018’e, 60 farklı l ve 50 farklı sektörden 1.000’ aşkın f rma başvurdu. Başvurular 30 Haz ran'a kadar www. noval g.com adres nden yapılab lecek.

üretim ve 52 ülkeye ihracat yapıyor. Evteks “Bası Yarasını Engelleyen Yatak Çarşafı”, böcek ve sinek kovucu piknik örtüsü üretiyor. 2016 yılı İnovaLİG İnovasyon Organizasy­onu ve Kültürü kategorisi birincisi Ford, bulut tabanlı kaynaklar sayesinde gelecekte daha fazla sürücüye aracıyla kendi ana dilinde konuşma imkânı vermeyi hedefliyor. Son 4 yılda ödül alan 63 ve yarışmaya katılan 3.000’i aşkın firma Türkiye’nin inovasyon ekosistemi­ne ve katma değerli ihracatına büyük katkı sağladılar. Türkiye’nin en inovatif firmaları arasında yerinizi almak için 30 Haziran 2018’e kadar www.inovalig.com adresinden İnovaLİG’e başvurabil­ir ve 4-6 Ekim tarihlerin­deki Türkiye İnovasyon ve Girişimcil­ik Haftası kapsamında ödül alma heyecanına ortak olabilirsi­niz.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye