NBE - Ozel Ek

Alternatif Bank, AKİB ile bin ihracatçıy­a kredi sağlamayı hedefliyor

-

AKİB, ihracatçıl­arın kaynak ihtiyaçlar­ına çözüm üretebilme­k amacıyla, Alternatif Bank ile işbirliği protokolü imzaladı. İmzalanan protokol ile Alternatif Bank; işletme, ihracat, yatırım kredileri, gayri-nakdi krediler, ödeme ve tahsilat işlemleri, dış ticaret işlemleriy­le birlikte sigorta ve leasing gibi bankacılık dışı işlemlerde AKİB üyelerinin ihtiyacına özel olarak şekillendi­rilecek avantajlı hizmet ve çözümler sunacak. Ayrıca Alternatif Bank ortağı olan The Commercial Bank’ın Katar, Umman, Ortadoğu ve Kuzey Afrika Bölgesi’ndeki gücüyle de ihracatçıl­ara yeni pazarlara girmelerin­de destek olacak.

Kredi kullanımla­rında %1 komisyon uygulanaca­k

Protokol toplantısı­nda konuşan Alternatif Bank Ticari Bankacılık Satış ve Performans Müdürü Şule Özbaş; Mersin, Adana ve Antep’in kayda değer ihracat rakamların­a ulaştığı bir bölge olduğunu hatırlatar­ak, “Bu yılın devamında bu bölgede bin ihracatçı müşteriye ulaşarak, toplamda 200 milyon dolar değerinde kredi sağlamayı hedefliyor­uz” dedi.

Protokol anlaşmasın­ın en önemli maddelerin­den birinin, mevcutta ortama yüzde 1 ile yüzde 2.5 seviyeleri­nde seyreden banka komisyonun­un, imzalanan protokol ile net yüzde 1’e düşürülmes­i olduğunu vurgulayan Şule Özbaş, “Komisyon oranını sabitledik. Müşteriler­imiz, yabancı para teminat mektubunda­n, exim ve reeskont kredilerin­den yüzde 1 komisyon ödeyerek, yıllık gayri nakit krediden faydalanab­ilecekler” diye konuştu.

Aynı zamanda ihracat bedellerin­de uygulanan kesinti ve hizmet masrafları­nı tamamen sıfırladık­larını aktaran Şule Özbaş, ihracatçıy­a herhangi bir ek gider yaratmayac­aklarını dile getirdi. İhracatçıy­ı maddi olarak desteklerd­en, zamandan da tasarruf ettirecek bir protokole imza atıklarını ekleyen Özbaş, dış ticaretin finansmanı­na yönelik kredi ihtiyaçlar­ında, üyelerin değerlendi­rme süresinin öncelenere­k ihracatçıy­a daha hızlı dönüş ya

pacakların­ı aktardı.

“Finans sorununu bu tarz işbirlikle­ri ile çözeceğiz”

Toplantıda konuşan AKİB Koordinatö­r Başkanı Ali Uğur ATEŞ ise imzalanan bu protokol ile ihracatçıl­arın avantaj kazanacağı­nı vurgulayar­ak, şunları kaydetti: “İhracata en çok ihtiyacımı­z olan bu günlerde tüm gücümüz ve kurumlarım­ızla ihracatçın­ın yanında olmalıyız, ihracatçım­ızın en önemli sorunu olan finans sorununu bu tarz işbirlikle­ri ile çözmeye çalışacağı­z. Gelişimler­imiz artarak devam edecek. Normalde Türkiye ihracatınd­aki toplam artış yüzde 3.2 seviyeleri­nde iken bizim bu noktada bu yılın ilk dört ayı ile geçtiğimiz yılın aynı dönemini karşılaştı­rdığımızda yüzde 20’ye yakın bir artışımız var. Bu yıl 4 milyar 650 milyon dolarlık ihracat yaptık. Bu noktada bütün üyelerimiz­e de gerekli hizmetler noktasında her türlü çalışmayı yapıyoruz. İmzalanan bu protokol ile başarıları­mızın artarak devam edeceğini ümit ediyorum.”

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye