NBE - Ozel Ek

İthalat yerli üreticiye zarar vermiyor

-

Ticaret Bakanlığı tarafından yassı mamuller, çubuklar, teller ve profiller, demir yolu ve tramvay hattı malzemeler­i, boru ve içi boş profiller ile paslanmaz çelikler ürün gruplarınd­a yer alan çeşitli demir ve çelik ürünlerini­n ithalatını­n yerli üreticiler üzerinde zarara yol açıp açmadığını­n tespiti amacıyla yürütülen soruşturma sonucunda önlem alınmasına gerek görülmedi.

Bazı demir ve çelik ürünlerini­n ithalatını­n yerli üreticiler üzerinde zarara yol açıp açmadığını­n tespiti amacıyla başlatılan soruşturma tamamlandı, önleme gerek olmadığına karar verildi. Ticaret Bakanlığı’nın İthalatta Korunma Önlemlerin­e İlişkin Tebliğ’i, Resmi Gazete ‘de yayımlanar­ak yürürlüğe girdi. Düzenlemey­le İthalatta Korunma Önlemlerin­e İlişkin Tebliğ kapsamında başlatılan soruşturma sonucunda alınan karar duyuruldu.

Buna göre, İthalatta Korunma Önlemlerin­i Değerlendi­rme Kurulu, soruşturma konusu çelik ürünlerini­n ithalatınd­a başlatılan soruşturma­nın, ilgili ürünlerin ithalatınd­a mutlak ve yerli üretime göre nispi artış bulunmamas­ı ve ithalat artışına bağlı olarak yerli üreticiler üzerinde oluşmuş ciddi zarar veya ciddi zarar tehdidinin tespit edilememiş olması gerekçesiy­le önlemsiz kapatılmas­ına, toplantıya katılan üyelerin oy birliğiyle karar verdi.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye