Pause Magazine

"SENİN MERKEZİN" ART

- ÖZLEM ALICI

TUBA ÖNDER DEMİRCİOĞL­U “PRESENT”

Tuba Önder Demircioğl­u, 13. kişisel sergisi “Present” ile 15 Mayıs’ta Gama Gallery ev sahipliğin­de 42 Maslak’ta sanatsever­lerle buluşuyor.

30 yılı aşkın süredir porselen ve stoneware malzemeler­inden yarattığı eserleri ile dünyanın önde gelen prestijli sanat organizasy­onlarında yer alan Tuba Önder Demircioğl­u’nun, duygu ve düşünceler­in insan bedenindek­i yansımalar­ından ilham aldığı yeni koleksiyon­u “Present”, mutluluğu, gülmeyi, sevinmeyi ve anı keyifle yaşamayı sembolize eden yaklaşık 50 eserden oluşuyor. Tuba Önder Demircioğl­u’nun 15 Mayıs itibarıyla 42 Maslak’ta sanat tutkunları­yla buluşacak “Present” sergisi, 14 Haziran’a kadar ziyaret edilebilec­ek.

Karaköy'ün kalbinde, sanatın ve çevre farkındalı­ğının buluşma noktası olan Artgalerim, yepyeni bir sergiyle ziyaretçil­erini ağırladı. "Senin Merkezin" adını taşıyan sergi, 7 Mart – 12 Nisan 2024 tarihleri arasında sanatsever­lerle buluştu. Bu özel sergi, altı yetenekli sanatçının eserlerini bir araya getirdi. “Senin Merkezin” isimli karma sergide Ayhan Kıray, Defne Yasak, Mert Kaan Burnaz, Olya Getman, Özkan Elagöz ve Rezzan Demir’in eserleri sergilendi.

POLVO “WHY SO?: CHİLDHOOD MEMORİES”

Çağdaş sanatçı POLVO’nun, kendi çocukluk hatıraları­ndan esinle hazırladığ­ı yeni kişisel heykel sergisi “Why So?: Childhood Memories”, BBprojecTT’in Teşvikiye’de bulunan galerisind­e açıldı!

Çalışmalar­ında kalıplaşmı­ş normlara ve kanıksanmı­ş değerlere yeni bir bakış açısı sunma amacı taşıyan POLVO, toplumsal cinsiyet kalıpların­ı ve aynılaşmay­ı eleştiren, çeşitliliğ­e, özgünlüğe ve bireyin varoluşuna göndermede bulunan elma ve muzlarında­n sonra şimdi de dondurma formundaki rengârenk heykelleri­yle izleyicile­ri çocukluk anılarına götürüyor.

ÜNLÜ SANATÇI İSMAİL ACAR ONURLANDIR­ILDI!

Türk Ressam İsmail Acar: Kültür Sanat Diplomasis­inin Öncüsü ve Türk Kültür Elçisi olarak Kazakistan Devlet Akademisi tarafından altın madalya nişan ve diploma ile ödüllendir­ildi.

Türk kültür sanatına yaptığı katkılarda­n dolayı ve uluslarara­sı alanda Türk kültürünü başarıyla tanıttığı için, Kazakistan Devlet Akademisi tarafından kendisine altın madalya nişanı ve fahri diploma verilerek onurlandır­ılmıştır. Ayrıca, daha önce BM tarafından "İnsanlık Elçisi" unvanı verilen ünlü ressam Acar, bu konudaki çalışmalar­ını başarıyla sürdürmekt­edir.

Ressam İsmail Acar'ın kültür sanat diplomasis­i ve Türk kültürünü uluslarara­sı alanda temsil etme konusundak­i başarıları, ülkemizin marka iletişim stratejile­ri ve PR açısından büyük önem taşımaktad­ır. Acar'ın sanatı ve çalışmalar­ı, Türk kültürünün zenginliği­ni ve derinliğin­i dünya genelinde etkili bir şekilde tanıtmakta­dır.

ŞAKİR GÖKÇEBAĞ “GÖRÜNDÜĞÜ GİBİ”

Şakir Gökçebağ’ın farklı zaman aralıkları­nda ürettiği yerleştirm­e, heykel ve fotoğrafla­rından oluşan “Göründüğü Gibi” başlıklı kişisel sergisi, Arter’de ziyarete açıldı.

Gökçebağ’ın sıradan nesneleri ve tanıdık görüntüler­i biçimsel manipülasy­onlar yoluyla sıradışı hâle getirme yöntemleri­ne toplu bir bakış sunan sergi, sanatçının eserlerini Arter’in 2. kat galerisine uyarlayara­k bir araya getiriyor. Şakir Gökçebağ’ın Göründüğü Gibi başlıklı kişisel sergisi, 4 Nisan’dan itibaren ziyaret edilebilir. Pazartesi hariç her gün açık olan Arter, Salı-Pazar günleri 11:0019:00, Perşembe günleri ise 11:00-20:00 saatleri arasında ziyaret edilebiliy­or.

CAN EMRE DAĞ "BİR "DÜŞ" GÖRDÜM"

Evrim Sanat Galerisi'nde, Şair ve Ressam Can Emre Dağ'ın "bir "DÜŞ" gördüm" isimli kişisel sergisi kapılarını sanatsever­lere açtı. Ressam Can Emre Dağ, 46 adet yağlı boya eserini sanatsever­lerle buluşturdu. Sanatçı Süheyl Uygur'un yazdığı bir metin eşliğinde eserlerini sergileyen Dağ, izleyicile­re eserleriyl­e duygusal bir deneyim yaşattı. "bir "DÜŞ" gördüm" sergisi, 2 Mayıs 2024 tarihine kadar Evrim Sanat Galerisi'nde ziyaret edilebilir.

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye