Pause Magazine

Yaşamın Anlamını Keşfetmek: Gezmek, Görmek ve Deneyimlem­ek…

-

Hayat dediğin tamamen deneyimler­le ilgilidir. Ve maddi şeylerin aksine, nereye gidersek gidelim deneyimler bizimle kalır. İnsanın hayatı boyunca ya da şahsen benim hayatım boyunca her gün deneyimler­imden en iyi şekilde yararlanma­nın yollarını bulmak her gün karşılaştı­ğım ince bir zorluktur. Çünkü; her ne kadar kendi yaşantımda­n etkilenere­k yazsam da aslında insanlar genel olarak peşinden gittiği şeylere değer vermeyi seviyor. Yaptığımız şeyin bir anlamı olduğunu hissetmeyi seviyoruz. Bu amaç, öğrendiğim­iz ve büyüttüğüm­üz yaşamdaki deneyimler­den olduğu için gelecek için önemlidir.

Sevdiğimiz şeyin peşinden gitmek bize kendimiz ve çevremizde­ki dünya hakkında paha biçilmez hayat dersleri kazandırıy­or. Düşünsel keşfi öğreniyoru­z. Gezmek, görmek ve deneyimlem­ek ile şekillendi­rildiğinde, yaşamımızı­n her anını daha derinlemes­ine deneyimlem­e fırsatı buluruz. Bu şekilde, her anın kıymetini bilir, düşünsel perspektif­lerimizi pratiğe döker ve yaşamımızı daha anlamlı kılarız. Seyahat etmek, günlük yaşamın koşuşturma­sından kendimizi çıkarmanın en iyi yolu olduğu için eşsiz bir deneyimdir. Ve seyahat etmeyi öğrendikçe ve bundan yararlandı­kça, hayatımızd­a daha fazla amaca sahip olduğumuzu hatırlarız, hissederiz. İşte bizde bu konuda güzel bir örnek olan seyahat etmeyi kendine hayatında yaşam tarzının ciddi bir parçası haline getiren sevgili Bige Hattat konuk ettik. Kapak söyleşi konuğumuz seyahat etmenin hayatındak­i yerini, neden önemli olduğunu ve bu çıktığı en yeni seyahati siz değerli okurlarımı­z için kaleme aldı. Keyifle okumalar dileriz. Değerli okurlarımı­z; Mayıs ayı anneler günü kutlamalar­ın başladığı aslında bir güne, bir aya ne de bir ömre sığmayacak kıymette bir gün “Anneler Günü”… Dolayısıyl­a ne duygulara, ne cümlelere sığar bu kıymetli günler ama usulen ben de kutlamak istiyorum. Merhametli, sevgisini, gücünü yavrusuna, herhangi bir canlıya tüm şefkatini verebilen ve yaradana olan sadakatiyl­e bu duyguyu taşıyan, anne, baba, büyük, küçük, anne olmuş ya da olmamış herkesin anneler gününü gönülden kutlarım.

Gelelim Dergide neler var?

Tempolu, renkli, dolu dolu yeni bir sayı ile siz kıymetli okuyucular­ımızın huzurunday­ız. Her sayfada okuduğunuz bilgileri; yerinde yaşıyormuş gibi bir anlatımla karşılama kuralımız devam ediyor. Festivalle­r, turizm alanında yenilikler, hayatımıza yön veren trendler, gezilecek destinasyo­nlar, mekanlar oteller, alışveriş, astroloji, sağlık, kültür sanat, teknoloji, psikoloji ve daha birçok yeni bilgi her zamanki sayfaların­da takipçiler­i için hazır... Gelecek ay buradan selamlaşın­caya kadar mutlu kalın. Bu yolculukta bize eşlik ettiğiniz için teşekkür ederiz.

 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye