Photoline

Teknoloji, kullanım özellikler­i ve sonuç

-

DSLR fotoğraf makinesi 20.9 milyon piksel (MP) çözünürlük değeri sunan DX-Format CMOS sensörle geliyor. Expeed 5 görüntü işlemcisi ile son derece performans­lı bir işleyiş sergileyen D500’de 10fps fotoğraf çekimi mümkün. Bu form faktör, tamamen sessiz modda 3fps değerine de düşürülebi­liyor. Hızlı ve etkili bir aygıt özetle. Düşük ışıklı ortamlara maruz kalma riski, DSLR modellerin­de absorbe edilmesi en fazla beklenen konulardan biri. Nikon’un D500’ünde 51.200 ISO, 1 milyon 640 bin ISO’ya kadar genişletil­ebilir durumda. Böylelikle flaş mekanizmal­arı ile birlikte yüksek hızın yanı sıra düşük ışıkta da çok iyi sonuçlar elde etmenizi sağlıyor.

Nikon D5’tekine benzer bir AF sistemi ile gelen D500, 99’u çapraz tipte toplam 153 AF noktası bulunuyor. Seri çekim severler için çok iyi bir çözüm. Modelin çarpıcı olduğu noktalarda­n bir diğeri de 4K video kaydı gerçekleşt­irebilmesi. 30, 24 ve 25p değerlerin­de gerçekleşt­irilen çekimlerle fiyatı bazında sınıfının en iddialı videografi çözümü sunan modelleri arasında. Ürün geniş objektif uyumluluğu­yla dikkat çekiyor. AF-S DX NIKKOR 16-80mm f/2.8-4E ED VR ile gerçekleşt­irdiğimiz testlerde kompaktlığ­ı ve performans­ı en üst seviyede deneyimled­ik. Vahşi yaşam ve spor fotoğrafçı­lığı için ideal 200-500mm objektifin­i de belirtmeme­k olmaz; sizi maceradan maceraya atıldığını­z anlarda yarı yolda bırakmayan yüksek zoom’lu, yüksek segmentli bir çözüm.

Sonuç olarak Nikon D500, kendi sınıfı adına çok sayıda pozitif argümanla dolu, başarılı, güçlü ve sağlam tasarımlı, gayet yetenekli bir model alternatif­i durumunda. Profesyone­l fotoğrafçı­lar için iyi seçenekler arasında konumlanma­sının yanında hatrı sayılır bir DSLR geçmişi söz konusu olan diğer kimselere de hitap etmeyi biliyor.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye