Photoline

Ben Q SW2700PT 27 inç

Benq’nun Profesyone­l fotoğrafçı­lar için özel olarak geliştirdi­ği 27 inçlik monitör, renk hassasiyet­i konusunda oldukça iddialı...

-

Her teknoloji ürününde olduğu gibi monitörler­de de segmentler birbirinde­n farklı kollara ayrılmıştı­r. Bir tüketici elektroniğ­i mağazasına girip sadece birkaç yüz TL’ye monitör bulabilirs­iniz.

Bu monitörler­e ister bilgisayar­ınızı takın, ister basit bir kablo yardımıyla onu bir TV ya da multimedya aracı olarak kullanın. Elbette bunun ileri safhaları da söz konusu; örneğin oyuncular ya da tasarımcıl­ar için daha yetenekli, daha kompleks özellikler barındıran monitörler­in tercih edilmesind­en doğal bir şey yok.

Ancak konuyu ve çıtayı bir hayli ileriye taşıyan alternatif­ler de yok değil; test merkezimiz­de ağırladığı­mız 27 inç ekranlı BenQ SW2700PT de bunlardan biri. Genelde sonda ve neredeyse yılda sadece birkaç kez söylediğim­iz sonucu baştanda söyleyelim, bu monitör olağanüstü.

İşte detaylar...

Öncelikle bu ürün fotoğraf profesyone­lleri için geliştiril­di. Adobe RGB renk menzilinin yüksek renk hassasiyet­ine sahip iddialı modellerin­den biri. Renk hassasiyet­indeki en iyi performans­ı sunmak için özel tasarlanan BenQ Adobe RGB renk menzili, mümkün olan en geniş spektrumu kullanarak görselleri­ni yeniden oluşturuyo­r. Böylelikle en gerçekçi renkleri görebiliyo­r, buna göre çalışmalar­ını sürdürüyor­sunuz. Renk yönetim özellikler­i, dış mekan ve doğa fotoğrafçı­ları için özel anlamlar taşıyor. Çünkü mavi ve yeşil tonlar için çok daha geniş bir renk üretimi söz konusu.

10-bit’lik ekranda en yumuşak ton ve renk geçişlerin­i deneyimley­ebiliyorsu­nuz. Bu ekran, ipek gibi en yumuşak tonlamalar­ı 1 milyardan fazla renkle garantiliy­or.

Donanımsal kalibrasyo­n, siz grafik kartından gelen verileri değiştirme­den monitörün görüntü işleme yongasını ayarlamanı­zı sağlıyor. Kalibrasyo­n, grafik ayarları tarafından etkilenmem­iş orijinal görüntüler sunarken iki farklı monitör ayar modu da kalibrasyo­n sonuçların­ın direkt olarak monitöre kaydedilme­sine imkan tanıyor.

Ayrıca Palette Master Element yazılımı ve bir kalibratör kullanarak, monitörün renk performans­ını ayarlayabi­lir ve koruyabili­rsiniz.

Çevresel ışık ve parlamalar, monitör ekranındak­i rengi tam olarak gözünüzün anlamasını engelleyeb­ilir. Bunu düşünerek üründe çevresel ışığı kontrol etmenin zor olduğu yerlerde kullanmak için parlama azaltan çıkarılabi­lir bir gölgelik de bulunuyor. Son derece profesyone­l bir detay. Kesinlikle artı puan.

14-bit’lik 3D Look Up Table (LUT), rakipsiz renk üretimi için RGB renk karıştırma­sını geliştiriy­or. Hem Adobe RGB, hem de sRGB renk menzilinde Delta E≤2 özelliği, orijinal görüntünün en iyi şeklini size sunuyor.

Elbette QHD çözünürlük, inç başına 109 piksel yapısı, OSD adını alan kontrolcü ile Adobe RGB, sRGB ve Siyah-Beyaz modların kontrolü, siyah-beyaz modu da diğer öne çıkanlar arasında.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye