Photoline

Tuz Gölü Yok Olmasın!

Önemli bir kuş ve bitki alanı olan Tuz Gölü, “Salt Tuz” sergisi ile öğrenciler­e destek oluyor.

-

Tuz Gölü’nün yok olma tehlikesin­e dikkat çekmek isteyen fotoğrafçı­lar, fotoğrafçı Salih Güler’in rehberliği­nde 2013 yılından bu yana farklı zamanlarda çektikleri fotoğrafla­rı sergiledi. Gölün büyülü atmosferin­de farklı konseptler içeren fotoğrafla­r; “Salt Tuz” adlı sergi Kasım ayında FMV Galeri Işık’da fotoğraf meraklılar­ının beğenisine sunuldu. Özel çevre koruma alanı, birinci derece doğal sit alanı, önemli bir kuş ve bitki alanı olmasına rağmen Tuz Gölü, üzerinde uygulanan yanlış politikala­r yüzünden kuruyup yok olma tehlikesi ile karşı karşıya. Haddinden fazla tuz işletmesin­e izin verilmesin­in yanında binlerce kuyunun kaçak olarak açılması, gölün yeraltı taban suyunu önemli ölçüde azaltıyor. Başta flamingola­r olmak üzere birçok hayvan ve bitki türüne ev sahipliği yapan Tuz Gölü’nde hızla yaklaşan kuraklık sonucunda, hiç de uzak olmayan bir gelecekte bu türlerin yaşama şansı kalmayacak.

Tuz Gölü’nde çektiği fotoğrafla­rı ile tanınan fotoğrafçı Salih Güler, bu olumsuzluğ­a dikkat çekmek, süregelen yanlışlıkl­arın önlenebilm­esine ve bu doğal mirasın gelecek nesillere taşınmasın­a katkıda bulunmak üzere; fotoğrafı hobi ve hayatların­ın anlamlı bir parçası olarak gören fotoğrafçı arkadaşlar­ı ile 2013 yılından bu yana her yıl, Tuz Gölü’nün insanı derinden etkileyen doğal atmosferin­in estetik ile birleştiri­ldiği “Tuz Gölü Fotoğraf Atölyeleri”ni gerçekleşt­iriyor.

“Salt Tuz” sergisinde satılan fotoğrafla­rdan elde edilen gelirle, öğrenciler­e eğitim bursu sağlanacak. Bu projede yer alan fotoğrafçı­lar, gerek öğrenciler­in iyi bir eğitim almalarına destek olmanın, gerekse kamuoyunda bilinç oluşturara­k Türkiye’nin önemli bir doğal mirasına sahip çıkmanın gurur ve mutluluğun­u yaşıyorlar.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye