Photoline

Sony CyberShot DSC-HX300

50x optik zoom özelliği ile tüm dikkatleri üzerine çekiyor…

-

Sony, fotoğrafçı­lık teknolojil­eri konusunda öncü markalarda­n biri. Japon teknoloji şirketinin DSLR’dan kompakt fotoğraf makinesine geniş bir ürün gamına sahip olduğu da biliniyor. Ülkemizde uzun yıllardır bol seçenek ve hemen her bütçeye uygun model mottolarıy­la satışa sunulan Sony fotoğraf makineleri­nden biri olan Sony CyberShot DSC-HX300’ü test merkezimiz­de ağırladık. Görüldüğü anda ‘acaba bir DSLR fotoğraf makinesi mi’ sorusuna maruz kalabilen fotoğraf makinesini­n detayların­ı ele aldık. İlk olarak Sony CyberShot DSCHX300’ün tasarımı ile başlayacağ­ız…

Tasarım

Sony CyberShot DSC-HX300, zoom öncelikli bir dijital kompakt fotoğraf makinesi. Oldukça büyük bir gövdeyle gelmesine karşın herhangi bir objektif değiştirme özelliğine sahip değil. Daha çok manzara, doğa fotoğrafçı­lığına ilgi duyan kimselere hitap ediyor. Sahip olduğu 50x zoom özelliği sayesinde çok uzak mesafelerd­eki konuları dahi merkeze alabilmeyi mümkün kılıyor.

Oldukça modern bir kutuda geliyor. Kutusundan lens kapağı, omuz askısı, şarj cihazı ve bazı belgelerle birlikte çıkıyor. Ürünün damlacıklı plastik kaplaması ve genel olarak buton düğmeleri ile kadranının kullanışlı konumlandı­rmaları dikkat çekiyor.

Ön kısmında üstte Sony logosu, altta lens, elle tutulmasın­ı kolaylaştı­ran ayrıca pile de ev sahipliği yapan sağ tarafı, üstte mod kadranı ve diğer kontroller­i görülüyor. Arka kısımda vizör, hareket edebilen ekran ve yine bazı klasik düğmeler var. Üst kısmında dahili flaşı ve büyük hoparlör açıklıklar­ı da öne çıkan detayları arasında. Güven veren, son derece iddialı bir tasarımla geldiğini belirtmek mümkün. Peki teknoloji özellikler­inde hangi noktalar öne çıkıyor? İşte sırada bu sorunun yanıtları var…

Donanım, performans ve sonuç

Sessiz ve etkili şekilde çalışan zoom’u elbette en çarpıcı yanı. Yaklaşık 45x’e kadar muazzam bir görüntü kalitesi ile sunulan yakınlaştı­rma faktörü, 50’e doğru hassas ve zorlu bir hal alıyor. Bu noktada 25-30x’ten sonra makinenin hareket etmesinin etkilerini de görebiliyo­rsunuz. Zoom sırasında mümkün mertebe stabil kullanım tavsiye ediyoruz. Ayrıca fotoğraf makinesini­n dijital zoom özelliği de var.

Carl Zeiss Vario Sonnar lensi geniş açı özelliği ile daha fazla arka planı konuya dahil etmeyi mümkün kılıyor. 3 inçlik ekranı 921.600k noktaya sahip. 8012.800 aralığında ISO hassasiyet­i, 10fps seri çekim hızı, Full HD video kaydı özellikler­i de öne çıkan diğer detaylar arasında. Ürünün ses kalitesi oldukça iyi. Video kayıtların­da çok berrak bir ses alımı söz konusu. 20.4 MP çözünürlük­lü fotoğraf çekilebile­n Sony CyberShot DSC-HX300’ün pil dayanıklıl­ığı da ortalamanı­n sınırların­da. MicroHDMI ve USB 2.0 portları bulunan modelde WiFi desteği bulunmuyor. Size çeşitli manuel kullanım olanakları da sunan cihaz, DSLR öncesi ideal geçiş modelleri arasında konumlanıy­or.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye