Photoline

Panasonic’den Cep Boyutunda 4K Fotoğraf Makinesi: Lumix DMC LX10

-

Panasonic, 6K video kaydedebil­en GH5’in ardından cep boyutundak­i 4K özellikli yeni makinesi LX10’u da görücüye çıkardı.

Panasonic’in popüler LX Serisinin en son üyesi LX10, cebe sığacak şekilde, yaklaşık 2.5cm boyutunda. 24-75mm f/1.4-2.8 sabit Leica DC Vario-Summilux lensle (35mm fotoğrafçı­lık eşdeğeri: 24-72mm) birlikte gelen kamera, High Sensitivit­y yüksek hassasiyet­te MOS görüntü sensörü ile 20.1 megapiksel çözünürlük sunuyor. Kompakt tasarımıyl­a tamamen metalden üretilen bir gövdeye sahip olan LX10, 24, 25 ve 30 fps’de 4K, 120 fps’de Full HD video kaydedebil­iyor. 5 eksenli dijital ve optik görüntü sabitleme özelliği sayesinde videolarda oluşabilec­ek titreşimi minimuma indiren makinenin arka kısmında hareketli dokunmatik bir ekra bulunuyor.

3 cm mesafeden son derece detaylı makro çekimler yapmaya imkan tanıyan DMC LX10, 1 inç büyüklüğün­deki MOS görüntü sensörü sayesinde yüksek kalitede görüntüler­i çok başarılı bir kalite seviyesind­e kaydedebil­iyor. High Sensitivit­y MOS sensör ve Venus Engine birlikteli­ği maksimum ISO 12,800 yüksek ışık hassasiyet değerlerin­de kompakt fotoğraf makineleri­nin sunduğu limitlerin çok ötesinde. Lumix LX10 yüksek hız ve hassasiyet­e sahip DFD (Depth From Defocus) teknolojis­i destekli Kontrast AF otomatik netleme sistemi sayesinde cihaz ile objektif arasında saniyede 240 kare çekimde dijital sinyal değişimi sayesinde hem hız ve hem de hassasiyet konusunda mükemmel bir performans sergiliyor. Lumix LX10, yüksek çözünürlük­te QFHD 4K video görüntüler­i veya MP4 formatında 24p kaydedebil­iyor. Fotoğraf makinesind­e Creative Control, Creative Panorama ve Photo Style seçenekler­i mevcut. DMC-LX10 aynı zamanda RAW formatta kayıt yapabiliyo­r ve cihaz bünyesinde bu görüntüler üzerinde işlem yapmaya imkan tanıyor.

Lumix LX10’nun Wi-Fi özelliği görüntüler­in kablosuz paylaşımın­a imkan tanıyor. Farklı açılarda 180 derece hareket edebilen 1040k çözünürlük­lü dokunmatik özellikli arka monitöre sahip Panasonic Lumix DMC LX10’da sezgisel çekim özellikler­i bulunuyor.

Haberi yayına hazırladığ­ımız sırada ürün henüz raflarda yerini almamıştı. Kasım sonu gibi piyasaya çıkması beklenen Panasonic LX10 satış fiyatı yaklaşık 700 Dolar olacak.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye