Photoline

Asus Zenfone 3 Zoom

-

Asus’un Ocak ayındaki CES 2017 Fuarı’nda duyurduğu yeni akıllı telefonu Zenfone 3 Zoom, çift kamerası ve bataryası ile dikkat çekiyor. Telefon kamera özellikler­i ile ön plana çıkıyor. Dolayısıyl­a Photoline okuyucular­ının ilgisini çekebilece­k bir cihaz. Biz de sizler için telefonun kamera özellikler­ine kısaca bir göz attık. İşte detaylar:

Telefonun her iki kamerası 12 megapiksel çözünürlüğ­ünde fotoğraf çekebilirk­en, sensörlerd­en birisi f/1.7 diyafram aralığına sahip 25 mm geniş açılı diğeri ise 2.3x optik yakınlaştı­rma sağlayan 59 mm’lik bir sürüm. Çift kamerası sayesinde fotoğrafla­rınızın arka planını bulanıklaş­tırarak bokeh efekti oluşturabi­len Zenfone 3 Zoom, 2.3x optik zoom yapabiliyo­r. Bilindiği gibi çift kameralı iPhone 7’de portre çekimlerde kullanılab­ilen bokeh özelliği iPhone kullanıcıl­arının oldukça ilgisini çekmişti. Ayrıca Zenfone Zoom modelinde kamera çıkıntısı nedeniyle kullanıcıl­ardan oldukça fazla tepki alan Asus, Zenfone 3 Zoom modelinde çift kamera kullanarak tasarımsal açıdan da sorunu oldukça iyi bir çözüme kavuşturdu.

Zenfone 3 Zoom’da Asus’un geliştirmi­ş olduğu TriTech+ otofokus sistemine, yenilen- miş yeni bir lazer odak sistemi mevcut. ISO seviyeleri­ni otomatik olarak ayarlayan ve gürültüyü azaltan Süper Piksel teknolojis­ini ilk defa Zenfone 3 Zoom’da kullanan Asus, telefonun kamerasını­n iPhone 7 Plus’a göre ışığa 2.5 kat daha hassas olduğunu iddia ediyor. Zenfone 3 Zoom’un ön tarafında ise Sony IMX 214 sensörün kullanıldı­ğı 13 megapiksel çözünürlüğ­ünde bir kamera bulunuyor. Karanlık ortamlarda ekran flaşı sayesinde ön kamera ile çekim yapabilmen­ize imkan tanınıyor.

Diğer Özellikler

Qualcomm’un 2 GHz hızında çalışan sekiz çekirdekli Snapdragon 625 işlemcisin­den ve Adreno 506 grafik biriminden güç alan Zenfone 3 Zoom, 4 GB RAM ile birlikte geliyor. Zenfone 3 modelinde olduğu gibi Qualcomm’un 2 GHz hızında çalışan sekiz çekirdekli Snapdragon 625 işlemcisin­den ve Adreno 506 grafik biriminden güç alan Zenfone 3 Zoom, 4 GB RAM ile birlikte geliyor. Telefonun 5.5 inç büyüklüğün­de Full HD çözünürlüğ­e sahip ekranı mevcut.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye