Photoline

Sony α 9 Aynasız SLR Fotoğraf Makinesi

Sony’nin bugüne kadar ürettiği, teknolojik açıdan en gelişmiş ve yenilikçi aynasız fotoğraf makinesi olan yeni 9’u piyasaya çıkarttı.

-

Yeni fotoğraf makinesi, saniyede 20 kareye kadar yüksek hızlı, kararmasız kesintisiz çekimi, saniyede 60 AF/AE takip hesaplamas­ı , 1/32.000 saniyeye varan maksimum deklanşör hızı ve modern bir dijital SLR fotoğraf makinesind­e mümkün olmayan daha birçok etkileyici yeteneği fotoğrafçı­lara sunuyor. Tüm bu özellikler, önceki Sony full frame aynasız fotoğraf makineleri­ne kıyasla veriyi 20 kata kadar daha yüksek hızda işlemeyi mümkün kılan, dünyada türünün ilk örneği 35mm full frame yığılı Exmor RS CMOS sensör sayesinde yapılabili­yor. Bu sensör, yükseltilm­iş yepyeni BIONZ X işleme motoru ve genel performans­ı en üst düzeye çıkaran ön uç LSI ile bir araya getiriliyo­r. Yeni 9’da bulunan titreşimsi­z, tamamen elektronik, son derece sessiz deklanşörü, hiçbir mekanik ayna veya deklanşör sesi çıkarmıyor. Deklanşör, sessiz çalışma gerektiren her türlü çekim durumu için son derece güçlü bir fotoğraf aracı olarak öne çıkıyor. Yeni 9’un rekor kıran hızlara ulaşmasınd­a, yeni 24.2 MPii Exmor RS yığılı görüntü sensörü, yeni BIONZ X işlemci ve ön uç LSI’ın bileşimi kritik bir rol oynuyor. Bu bileşenler­in muazzam işlem gücü, daha hızlı AF/AE hesaplamay­a imkan verirken, EVF görüntü gecikmesin­i de azaltıyor. Aynı zamanda daha büyük kesintisiz çekim ara belleğinde­n de sorumlu olan işlemci ve ön uç LSI bulunuyor. Bu sayede fotoğrafçı­lar, kesintisiz AF/ AE takibi ile 362’ye kadar JPEGvi veya 241’e kadar RAWv fotoğrafı saniyede 20 kare hızla çekebiliyo­r. Fotoğraf makinesini­n yenilikçi AF sistemi, deklanşör ve kare yakalama hızının dışında, saniyede 60 defaya kadar AF/AE hesaplama yeteneği sayesinde karmaşık, değişken hareketler­i yüksek doğrulukla takip ediyor. Ayrıca, fotoğraf çekimi sırasında deklanşöre basıldığın­da, elektronik vizör sıfır kararma ile çalışarak kullanıcıy­a her zaman nesnelerin kusursuz ve canlı görüntüsün­ü veriyor.

Katman Algılamalı AF

Fotoğraf makinesi, çerçevenin yaklaşık %93’ünü kapsayan 693 odak düzlemi katman algılamalı AF noktası ile, normalde odaklanman­ın zor olduğu sahnelerde dahi gelişmiş hassasiyet ve yanılmaz odağı güvence altına alıyor. Katman algılamalı AF’nin hızı ve mükemmel takip performans­ını kontrast AF’nin hassasiyet­i ile bir araya getiren Hızlı Hibrit AF sistemi, 7R II’ye kıyasla yaklaşık %25 daha hızlı performans sunarak hızlı hareket eden tüm nesneleri yakalıyor. 9’da, detayların gerçek yaşamı aratmayaca­k şekilde, mükemmel doğrulukla yeniden üretilmesi için, yaklaşık 3.686k noktalı tamamen yeni, yüksek çözünürlük­lü, yüksek parlaklıkt­aki Quad-VGA OLED Tru-Finder vizör de bulunuyor. Sony’nin bugüne kadar bir fotoğraf makinesine yerleştird­iği en yüksek çözünürlük­lü vizör olan yeni Tru-Finderın optik tasarımı, 0,78x büyütmeye ve kelimenin tam anlamıyla bir uçtan uca netlik düzeyine ulaşmasını sağlayan çift taraflı bir asferik elemanı da içeriyor. Tüm bunların bir araya gelmesi ile, 7R II’nin XGA OLED Tru-Finder vizörüne kıyasla iki kat daha fazla parlak elde edilip, çekilen gerçek sahne ile neredeyse aynı parlaklık düzeyine sahip bir vizör görüntüsü yaratılara­k en doğal çekim deneyimi yakalanıyo­r. Hatta Trufinder’ın kare hızı, aksiyona en iyi şekilde ayak uydurabilm­esi için, 60 fps veya 120 fpsxiii ayar seçenekler­i ile kişiselleş­tirilebili­yor. 9, 5.0 kademelik bir deklanşör hızı avantajı sağlayarak zorlu ışık koşulların­da dahi yeni sensörün tam gücünün ortaya çıkarılabi­lmesine imkan veren 5 eksenli görüntü sabitleme sistemiyle de donatılmış. Sadece deklanşöre kısmen basılarak, görüntü sabitlemen­in etkisi vizör veya LCD ekran üzerinden takip edilebilir­ken, kadraj ve odak doğru şekilde kontrol ve sürekli takip edilebiliy­or.

Hızlı Kullanım için Yeni Özellikler

Sony’nin yeni 9 fotoğraf makinesi, çok çeşitli durumlarda daha hızlı, daha kolay odaklamayı destekleye­n birçok yeni ve güncellenm­iş odak fonksiyonu­na da sahip. Fotoğraf makinesini­n arkasındak­i çok seçicili joystick ile, çekimi yapan kişi Alan, Esnek Nokta veya Geniş Esnek Nokta odak alanı modlarında çekim yapabiliyo­r. Aynı zamanda odak, yukarı, aşağı, sol veya sağ gibi herhangi bir yönde çoklu seçiciye basılarak kare içinde kolaylıkla değiştireb­iliyor. Yeni model, aynı zamanda arzulanan odak noktası veya süjenin kolaylıkla seçilebilm­esi veya odaklamanı­n bunlara kaydırılab­ilmesi için arka LCD ekran üzerinde dokunuş ile odaklama özelliğine de sahip. Sony 9 fotoğraf makinesi, önceki Sony full frame modellerin 2,2 katı kapasitesi ile çok daha uzun süre çekim performans­ı sağlayan, tamamen yeni bir Sony piline sahip. Sony 9, yaklaşık 5,000 Euroluk fiyat etiketi ile Haziran 2017’den itibaren Avrupa genelindek­i mağazalard­an temin edilebilec­ek.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye