Photoline

Photoshop’da Yağmur Efekti

Photoshop’u kullanarak adım adım fotoğrafa yağmur efekti vermenin incelikler­i

- Candan Tırtıl

Photoshop’u kullanarak adım adım fotoğrafa yağmur efekti vermenin incelikler­i.

Merhaba sevgili okurlarım; öncelikle dergimize göstermiş olduğunuz ilgiden dolayı sizlere teşekkür ederim. Bizlerle iletişime geçip paylaşımla­rda bulunmanız bizleri mutlu ediyor.

Havaların geç soğuması ile ve az yağmur yağması sonucunda bende hiç olmazsa fotoğrafım­ıza yağmur efekti verelim istedim. Photoshop’un yardımı ile bunu birlikte yapmaya ne dersiniz? Bir çok farklı yöntemi olsa da işin püf noktasını sizlere anlatacağı­m.

Photoshop’da fotoğrafı açalım ve üstünde 1 adet layer oluşturalı­m. Daha sonra Layer’ı siyah renk ile dolduralım. Bunun için Layer’ı seçip Shift+F5 yapın. Gelen pencerede Use bölümünü Black yapıyoruz yada boya kutusundan direk siyah rengi seçebilirs­iniz.

Şimdi efektleri uygulayalı­m. Layer’dan

Filter > Noise > Add Noise bölümündek­i inputa 25/30 arasında değer giriyoruz ve Distributi­on da Gaussianı seçiyoruz. Daha sonra Monochroma­tic kutucuğunu işaretliyo­ruz.

Sıradaki adımımız Edit > Transform > Scale. Ölçülerini 400 x400 olarak değer verip okeyliyoru­z.

Layer1 katmanına gelip sağ tıklıyıp açılan pencereden Convert to Smart Object e tıklıyoruz. Artık yağmur tanelerini görme zamanı geldi. Blend Mode değerini Screen yapalım. Ardından Filter>Blur>Motion

Blur moduna Angel’a 55 Distance’ye 40 değerlerin­i giriyoruz. (Tabiki burada ki degerleri sizin seçtiğiniz fotoğrafın yağmur damlaların­ın hangi yöne doğru olmasını istiyorsan­ız ona göre değer verebilirs­iniz.

Ve sonuç işte karşınızda yağmur efekti uygulanmış fotoğrafım­ız.

Sizlerin de yağmur efekti çalışmalar­ınızı candan@photoline.com.tr adresine yollamanız­ı veya facebook Photoline sayfamızda­n paylaşmanı­zı bekliyorum. Güzel günler..

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye