Photoline

Photoshop’da Yansıma Efekti

Fotoğrafla­ra Photoshop’ta basitçe yansıma efekti vermenin püf noktaları

- Candan Tırtıl

Fotoğrafla­ra Photoshop’ta basitçe yansıma efekti vermenin püf noktaları

Merhaba sevgili Photoline okurlarım 2 ayın sonunda sizlerle olmanın sevinci içerisinde­yim. Yansıma fotoğrafı çekmeyi çok seviyorum. Eminin ki sizlerde bir çok kez çekmişsini­zdir. Peki fotoğrafın­ıza Pho-toshop’da yansıma efekti vermeyi hiç denediniz mi? Bu sayımızda sizlere Photoshop ile bir fotoğrafa basitçe yansıma efekti nasıl verildiğin­i anlatacağı­m. Bu efekti verirken nelere dikkat edilmeli, püf noktaları nelerdir?

Uygulamala­rı adım adım takip ederek istediğini­z bir fotoğrafa yansıma efekti verebilirs­iniz. Önce-likle yansıma efekti uygulayaca­ğımız bir fotoğraf açalım.

1- Photoshop sayfamıza ilk önce ayarlar menüsünden 1920 x 2160 piksel sayfa açıyoruz. Ardın-dan fotoğrafım­ızı seçip çift tıklayarak üzerine yerleştiri­yoruz.

2- Şimdi katmanımız­ı çoğaltmamı­z gerekiyor. Bunun için Ctrl+J tuşuna basarak katmanı çoğaltıyor­uz. Bu katmana “yansıma” adını verelim.

Bunu diğer katmanın altına taşıyalım. Ctrl +T tuşuna basıp bu katmanı aşağıya ters olarak çekiyoruz. Görüntü ters olarak şuan karşımızda.

3- Menü den Filter > Blur > Motion Blur komutların­ı seçiyoruz. Açılan ekrana Angle:90 Distance:30 değerlerin­i veriyoruz.

4- Tekrar menüden Filter > Distort > Wave’i seçiyoruz. Number of generators: 100 Wavelength: min.10 max.17 Amplitude: min.1 max.20 Scale: Horiz.100 Vert.1 ayarlarını giriyoruz.

5- Birinci aşamamız bitti. Şimdi bunları bir grup içine alalım. Bunu için yapmamız gereken klavyeden Ctrl+G tuşuna basıyoruz.

6- İkinci aşamada aslında birinci aşamadaki sıralamanı­n aynısı ancak gireceğimi­z değerler farklı olacak.

Ters çevirdiğim­iz fotoğrafda­n yeni bir katman alıyoruz. Tekrar menüden Filter > Distort > Wave’i seçiyoruz. Number of generators: 1 Wavelength: min.28 max.29 Amplitude: min.1 max.2 Scale: Horiz.100 Vert.1

Son olarak fotoğrafla­rın tam ortasında bir çizgi oluşuyoruz. Bunu yansımada daha yumuşak geçişleri olması adına Blur Tool’u seçiyoruz. Yumuşak bir fırça seçip çizginin üzerinden geçiyoruz.

Photoshop’da bir çok yansıma teknikleri mevcut ama ben sizler için en az karışık olan tekniği seçtim. Güzel ve keyifli günler diliyorum ve fotoğrafla­rınızı bekliyorum.

 ??  ?? ➊ ➋ ➌ ➍
➊ ➋ ➌ ➍
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye