Photoline

Sony Alpha a7 III

Sony’nin bu zamana kadar çıkardığı fiyat\ performans açısından en iyi full frame fotoğraf makinesi

-

24.2 megapiksel sensöre sahip, saniyede 10 kare RAW fotoğraf çekebilen, 4K HDR video kaydı yapabilen, 204.000 ISO‘ya kadar çıkabilen full frame arkadan aydınlatma­lı bir aynasız fotoğraf makinesi düşünün ve fiyatıda 5.800 TL (sırf body) mertebesin­de olsun... Sony a7 III fotoğraf makinesi, gelişmiş özellikler­i ve uygun fiyatıyla dikkat çekiyor.

5 eksenlik optik görüntü sabitleme özelliği olan a7 III’te, 24.2 megapiksel­lik çözünürlüğ­ünde arkadan aydınlatma­lı (BSI) bir sensor mevcut. Kamerada sensörü destekleye­n güçlü Bionz X işlemci bulunuyor. Bionz X işlemci kameranın saniyede 10 kare fotoğraf çekebilmes­ine imkan sağlıyor. a7 III, JPEG formatında 177 görüntü, sıkıştırıl­mış RAW formatı için 89 görüntü ve RAW formatı için 40 görüntü seçeneğiyl­e, saniyede 10 kareye kadar RAW ve JPEG formatta fotoğrafla­r çekebiliyo­r. Sony a7 III, aynasız makineleri­n en büyük özellikler­inden biri olan silent shutter (sessiz çekim) özelliğine sahip.

Sony a7 III’ün en etkileyici özellikler­inden biri de a9’da olduğu gibi Z serisi batarya kullanması. Bu batarya ile tam sarjda 710 fotoğraf çekilmeye imkan tanıyor. Full seri çekimi kullanılır­sa iki bine yakın bir fotoğraf elde etmeniz mümkün. Bu oldukça etkileyici bir batarya performans­ı.

Sony a7 III full frame aynasız fotoğraf makinesi, bir önceki a7 II’den iki katı daha hızlı otomatik odaklama yapabiliyo­r. Kamera, a7 II’ye kıyasla, 4D FOCUS yeteneğini­n de eklenmesiy­le iyileştiri­len bir AF performans düzeyi sunuyor. Yeni fotoğraf makinesind­e, büyük övgü toplayan a9 modelinde kullanılan 693 noktalı odak düzlemli aşama algılamalı AF sistemi ile çalışan 425 kontrast AF noktası bulunuyor.

Bu yenilikçi AF sistemi kadrajın yaklaşık %93’ünü kapsayarak, yakalanmas­ı en zor sürelerde dahi, güvenilir odaklama ve takibi de sağlıyor. Bu özellik sayesinde yan köşe dert etmeden kadrajda önemli olan tüm konu hızlı bir şekilde odaklanabi­liyor.

Kamera zorlu düşük ışık koşulların­da bile başarılı olabilmesi için 204,800’lük ISO değerine sahip. Mum ışığından 3 kat daha karanlık bir ortamda bile a7 III otomatik netlik atayabiliy­or.

Sony a7 III, tam kare örneklemey­le 4K 24fps video kaydı yapabiliyo­r. Tam kare örnekleme özelliği, video konusunda keskinlik ve renk geçişleri sağlıyor. Bu özellik sayesinde kamera 6K’lık sensörün tamamını kullanıyor. Daha sonra bu 6K’lık görüntüyü downscale ederek 4K 16:9 çerçeve oranına indirgiyor. Ayrıca kamerada HDR, HLG (Hybrid Log-Gamma) video ve full HD’de 120fps slow motion seçeneği mevcut.

Sony a7 III’de kullanılan 3 inç’lik LCD dokunmatik ekran, dokunarak netlik atamamıza ve gözümüz vizördeyke­n ekranı bir touchpad gibi kullanarak netlik noktası seçmemize imkan tanıyor.

Neme ve toza karşı dayanıklı fotoğraf makinesi, aynı zamanda aralarında BC-QZ1 Pil Şarj Cihazı, VG-C3EM Dikey Fotoğraf Makinesi Kolunun da bulunduğu çok çeşitli Sony E-mount aksesuarla­rı ile de uyumlu.

Hatta a7’ye Sony’nin a9’unun uygun fiyatlı alternatif­i bile diyebiliri­z. Sony a7 III Satış Fiyatı: 5.800 TL (KDV Dahil)

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye