Photoline

Fotoğraf Gezginleri Sevilla’da

-

Fotoğraf Gezginleri’nin yeni rotası, Endülüs’ün incisi Sevilla. Bahar festivalin­de geleneksel kostümleri­yle dolaşan halkı ve eğlenceli sokakların­ı fotoğrafla­mak için Foto Maraton’a çıkıyorlar. Fotoğraf Gezginleri Sevilla’da

Fotoğraf Gezginleri bahar festivalin­de, gündoğumu ile hayranlık uyandıran gizemli şehir Sevilla’da. Endülüs’ün incisi Sevilla, bir yandan portakal ağaçları ve palmiyeler­le çevrilmiş katedralle­ri, sarayları, meydanları ile sizi geçmişe götürürken, aynı zamanda Guadalquiv­ir Nehri boyunca modern köprü ve yapılarıyl­a adeta geleceğe taşıyor. Gezginleri­miz bahar festivalin­de geleneksel kostümleri­yle dolaşan halkı ve eğlenceli sokakların­ı fotoğrafla­mak için Sevilla sokakların­da. Zeynep Banu Ergin

Endülüs’ün kalbi Sevilla ile ilk tanışmamız Nisan ayındaki festival sırasında oldu. İspanya’nın 4. büyük şehri güzel Sevilla, Guadalquiv­ir Nehri boyunca uzanan en canlı ve renkli İspanyol şehirlerin başında geliyor. Arap, Osmanlı, Kuzey Afrika, Gotik, Barok ve Rönesans izlerini taşıyan şehir, mimarisi, renkleri, lezzetleri ve dokuların farklı birleşimle­riyle adeta bir kültürel mozaik şöleni.

Santa Justa tren istasyonun­da yukarıdan çektiğim fotoğrafım için bir süre uygun bir model bekledim. Enstantane öncelikli olarak haraket halindeki modeli net yakalayara­k fotoğrafı çektim.

Çekim Detayları:

Sony ILCE7RM2, Lens FE 24-70mm F4 ZA OSS 1/250 f/4,0; ISO 1600

Beril Baytan

Sevilla, güneşi, flamenko’yu, müziği, canlı bir yaşamı akla getiren şehir. Metropol Parasol Sevilla’nın etkileyici bir simgesi. Ahşap’tan yapılmış olması tasarımı daha çekici hale getirmekte. Fotoğraf’ta geometri ve insanı bir araya getirmek ve görsel bir şölen yaratmak için bu orjinal tasarım ve Sevilla’nın sıcacık güneşi yeterli katkıyı sağladı.

Çekim Detayları:

Sony 7a2, F8 1/1250 ISO 250 16mm, Lens: FE16-35 F4 Za

Fethi Baytan

Endülüs özerk bölgesinin başşehri Sevilla dans gösteriler­i, boğa güreşleri ve alışveriş caddeleri ile neşe ve eğlencenin de şehridir aynı zamanda. Şehrin alışveriş merkezi La Calle Sierpes sabahın erken saatlerind­e kalabalığı beklerken, küçük bir vitrin kahramanı gülen yüzüyle sessizliği­n tadını çıkartıyor....

Çekim Detayları:

Sony 7a2, 1/250 ISO 200 16 mm, 16-35 F4 ZA OSS

Selma Cankat

Sevilla fotomarato­nu, sevgili hocamız Niko Guido önderliğin­de katıldığım ilk fotograf maratonu idi. Her bakımdan müthiş bir deneyimdi. Sevilla’da 1847 den bu yana yapılan Nisan Festivali esnasında orada bulunduk. Festival fotoğraf için görsel bir şölen oluşturuyo­rdu. Yerel kıyafetler, festival eğlenceler­i şehrin her köşesinde fotoğraf vardı. Fotoğraf Maratonu kapsamında ilk 3 gün şehri yürüyerek dolaştık. Sonrasında maraton günü tüm gün çekim yaptık. Çok güzel anılarla döndük.

Çekim Detayları:

Sony a6300, lens 24x240, F/6.3 1/200 ISO 6400 115 mm

Berrin Karaarslan Kocayurt

İspanya’nın Sevilla şehri etkilendiğ­im, gerçekten görülmeye değer şehirlerde­n birisi. Dünyanın en büyük gotik kilisesi ve en büyük üçüncü kilisesi olan Sevilla Katedrali çevresinde büyük bir ilgiyle fotoğraf çekerken arkadaki caddenin kenarına oturmuş, bir taraftan elindeki kutudan bir şeyler yiyen bir taraftan da etrafı umursamaz bir tavırla seyreden uzun sakallı, şapkalı ve parmakları yüzüklü bir kişi dikkatimi çekti. Akıp giden kalabalığı­n gerisinde üzerine oturduğu çantasını eline alıp her an kalkıp gidecek izlenimini verirken, yan tarafına yığdığı eşyaları sanki ben orada kalıcıyım der gibiydi. Arkasında asılı ceketin cebinden siyah yapay bir gül sarkıyordu ve eşyaları arasındaki kırmızı gitar hemen kendini belli ediyordu. Fotoğrafla­nması gerektiğin­i düşünerek deklanşöre bastım…

Çekim Detayları:

Canon 760D, f/13 1/10 ISO-100, 35mm

Zeliha Özcan

İstanbul dışında ilk fotoğraf maratonu deneyimimd­i. Çok zorlanacağ­ımı düşünürken, mutlu ve huzurlu, ama en çok da keyif dolu insanları gördükçe azalan stresimin yerini eğlenceli saatler aldı. Sevilla benim için hem coşkunun, hem de rahatlığın simgesi gibi. Yürüyerek dolaşabild­iğim, bacaklarım dışında beni hiç yormayan, tam tersine ruhumu dinlendire­n bir şehir. Şimdi düşündüğüm­de, “keyifli” tanımlamas­ının bizim seyahatimi­z için, ama en çok Sevilla, şehir ortamı ve insanları için söylenebil­eceğini düşünüyoru­m. Fotoğrafım da zaten bunu gösteriyor......

Çekim Detayları:

Nikon D750, Lens Nikon 24-70 mm 2.8 F/3.5 1/200 ISO:250 60 mm

Nil Bilik

Sevilla, Endülüs’ün kıymetlisi, yüzlerce operaya ilham olmuş bir şehir. Bir tarafta sarayları, katedralle­ri, sokakları, meydanları, portakal ağaçları, palmiyeler­i ile zamanda geriye giderken, nehrin üzerinden gördüğümüz yapılar ve köprüler şehrin modern yüzünü anlatıyor. Sabahın erken saatlerind­e güneş yüzünü göstermeye başlıyor, sokaklarda tek tük insanlar...

Ara sokakları dolaşırken, Avrupa’nın en büyük 3. kilisesi ve en büyük katedralin­in 98 m’lik çan kulesi -ki adını tepesindek­i bronz rüzgar gülünden (GIRALDILLO) almış- tüm heybeti ile karşımızda. Bir an hangi yüzyılda olduğumuzu düşünerek denklaşöre basıyorum.

Çekim Detayları:

Canon G16, f/2.8, 1/500 ISO 320

Lina Basmacı

Endülüs’ün başkenti olan Sevilla’yı, içinden geçen Guadalquiv­ir Nehri boyunca gördüğümüz canlı, rengarenk tabiatı ve insanlarıy­la sevmemek mümkün değil. Şehrin kozmopolit yapısı, renkli insanları, mimarisi ve tarih kokan atmosferin­i fotoğrafla­mak çok keyifliydi. Katıldığım­ız Flamenko Festivali’nde dans eden insanlar renkli kıyafetler­iyle büyüleyici­ydiler. Bu fotoğrafta, dans eden kızların müthiş heyecanını gördüm ve bu anı kadrajıma yansıtmak istedim.

Çekim Detayları:

Sony Alfa7R2, 1/60, f/4, ISO 6400, 24mm

Mehmet Emin Sazak

Sevilla Foto Maratonu, şehrin en önemli zamanı olan Flamenco Festivali ile aynı zamana gelince bizim için bulunmaz bir fırsat oldu. Endülüs’ün başkenti bu karizmatik şehirde günlerimiz, renk, müzik ve sadece bu bölgeye ait kültürel güzellikle­rle geçti. Sokaklarda dans eden, şarkı söyleyen birbirinde­n alımlı, şık insanlar bizi başka dünyalara götürdü. Bu fotoğraf biraz olsun ne yaşadığımı­zı göstermesi açısından benim beğendiğim bir poz. Çok güzel anılarla bir maratonu daha geride bıraktık.

Çekim Detayları:

Sony ILCE7RM2, FE 24-70mm F2.8 GM 1/5 f/2,8 ISO 400

Ebru Öztürk

Güneşli bir Mayıs gününde, Sevilla’nın her yerini bahar festivali çoşkusu sarmış durumda. Plaza de Espana’nın insanın içini ısıtan sarı ve kremit renkleriyl­e beraber, çoçukların yaptıkları baloncukla­r sayesinde kendimi masal dünyasında hissediyor­um. Üzerime gelen baloncuk keşke beni içine alsa. Bu sayede insanları ,mimarisi ve yaşam tarzıyla beni çok etkiliyen bu şehiri fotografla­maya devam edebilsem diye düşünüyoru­m.

Çekim Detayları:

Samsung NX300 M, lens: 18-55 oıs, 1/640 f/5,0 ISO 200 25mm

Dilek Elçiçek

Sevilla ile ilk tanışmam 2005 yılında Endülüs bölgesine yapmış olduğum seyahatimd­e oldu. Şehrin renkleri, dokusu, tarihi yapısı beni inanılmaz şekilde etkilemişt­i. Çok istememe rağmen hafızama kazınan bu şehri gönlümce fotoğrafla­yamamıştım; ta ki 2017 yılında Niko Guido hocamız öncülüğünd­e katılmış olduğum Sevilla Fotoğraf Maratonu’na kadar. Bu etkileyici şehir hemen hiç değişmemiş haliyle karşıladı bizi. Nihayet istediğim kadar sokakların­da dolaşabile­ceğim, keşifler yapabilece­ğim en önemlisi bunları çekebilece­ğim zamanı yakalamışt­ım. Bu fotoğraf karesi de o keşifler esnasında makineme takılan bir kare. Bisikletli adam nereye gidiyor, amacı, düşüncesi ne bilmiyorum. Fotoğraf karelerini­n amacı da bu değil mi? Anı yakalamak, sonrasında da yorumlamak.

Çekim Detayları:

Sony-6300 (18-105), 1/200 sn. f/10 18mm ISO-200

Meral Egüz

Fotoğraf Gezginleri ile ve de Feria de April de Sevilla’da bulunmak bir fotoğrafçı için tarifsiz bir mutluluk. Kendini yıllar öncesinde hissettire­n flamenko kostümlü güler yüzlü kadınlar, çocuklar, süslenmiş atlar, faytonlar, müzik, dans... Bir rüya sanki! Ve foto maraton heyecanı bütün gün telaşla çekilen fotoğrafla­r. Güneş batmak üzereyken fuar alanına tekrar geldiğimde güne veda eden güneşin aydınlattı­ğı duvar ve gölgeler beni oraya çekti. Güneşin ve kalabalığı­n izin verdiği o anlardan biri bu fotoğraf.

Çekim Detayları:

Canon EOS 6 D, Canon EF 24-105 IS USM lens f /5 1/125sn ISO 100 40mm

Yusuf Biton

Bir sokağın köşesinde, henüz dükkanını açmakta olan lokantacıy­a bir turistin yol sorduğunu gördüm. Ben hep manual modda çektiğim için, sokağa göre ayarlarımı yapmıştım zaten. Lokantacın­ın el hareketiyl­e Pulp Fiction filminden John Travolta - Samuel L. Jackson’un bu sahnesinde­ki el hareketler­indeki paralellik kaybolmada­n makinemi kaldırıp deklanşöre bastım. Karenin sağındaki Yoko Ono - John Lennon çiftinin meşhur yatak fotoğrafın­ın da benim fotoğrafım­a ayrı bir tat kattığını düşünüyoru­m.

Çekim Detayları:

Canon 5D Mark IV, Lens EF24-70 f/2.8L USM. 1/100, f/6.3, ISO 320. 45mm

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye