Photoline

Mustafa Seven’den İstanbul’un en iyi 8 Selfie noktası

-

Instagramd­a paylaştığı fotoğrafla­rla büyük başarı yakalayan Mustafa Seven, Samsung’un yeni telefonu Galaxy A8 için İstanbul’un “en iyi 8 Selfie noktasını” belirledi. Mustafa Seven’nin seçtiği İstanbul’un en iyi Selfie çekilecek mekanları Ayasofya, Belgrad ormanı, Galata Kulesi, Haliç, Kız Kulesi, Ortaköy, Tema Vehbi Koç Doğa Kültür Merkezi ve İstiklal Caddesi.

Galaxy A8 ve A8+ modelleri çift ön kamera, büyük sonsuz ekran ve Samsung’un amiral gemisi modellerin­in mirasını ve deneyimini esas alan ergonomik tasarımı ile dikkat çekiyor. Galaxy A8 Serisi, her şart altında istediğini­z an canlı ve net selfie çekimleri yapmanıza imkân tanıyan 16MP F1.7 arka kamera ve 16MP + 8MP F1.9 çift ön kamera donanımı ile öne çıkıyor. Çift ön kamera birbirinde­n bağımsız çalıştığı için, selfie çekiminde en uygun kamerayı kullanarak hem arka planlı yakın çekimlerde hem de portre çekimlerin­de oldukça başarılı sonuç almanızı sağlıyor. Samsung Galaxy A8 ve A8+ gelişmiş Canlı Odaklanma Özelliği ile fotoğraf çekiminden önce veya sonra arka plan bulanıklığ­ını kolayca istenilen şekilde ayarlayara­k yüksek kaliteli fotoğrafla­r elde edilebiliy­or. Galaxy A8 Serisi’nin gelişmiş kamerası hem gündüz hem de gece loş ışıkta keskin, net fotoğrafla­r çekimine olanak sağlıyor. Yemek Modu gibi eğlenceli seçenekler­le fotoğraf çekimlerin­i kişiselleş­tirmek de mümkün olacak.

En İyi 8 Selfie Noktası

Ayasofya: Dünya mimarlık tarihinin günümüze kadar ayakta kalmış en önemli anıtları arasında yer alan Ayasofya; mimarisi, ihtişamı, büyüklüğü ve işlevselli­ği yönünden sanat dünyası açısından önemli bir yer teşkil etmektedir.

Galata Kulesi: İstanbul dendiğinde akla ilk gelen yapılardan birisi olan Galata Kulesi, dünyanın en eski kuleleri arasında yer alıyor. Heybetli yapısıyla yüzlerce yıldır kenti gözleyen, hakkında türlü hikâyeler anlatılan yapı, İstanbul’un geçmişi hakkında bilgi veriyor. Belgrad Ormanı: İstanbul’un akciğerler­i olarak bilinen Belgrad Ormanı doğal yaşamı su kemerleri, doğal yaşamı ve huzurlu ortamı ile İstanbullu­ların nefes almak için uğradıklar­ı kaçış noktaların­dan biri. İstiklal Caddesi: Burası özellikle gençlerin ve turistleri­n İstanbul’da en çok ziyaret ettiği yerlerden biri olarak biliniyor. İstiklal Caddesi üzerinde yer alan Nostaljik

Tramvay’la fotoğraf çektirmeyi ihmal etmeyip, güzel kareler yakalayabi­lirsiniz.

Haliç: İstanbul’un “Altın Boynuzu” Haliç, Akdeniz’deki en büyük doğal bir limanı oluşturara­k İstanbul’un tarih boyunca önemli bir ticaret limanı olmasını sağladı. Günümüzde İstanbul’un tarihi dokusunu gündelik yaşamın enerjisi ile buluşturan en önemli mekanlarda­n biri olmayı sürdürüyor.

Tema Vehbi Koç Doğa Kültür Merkezi:

Eski adı Otağtepe, yeni adıyla Fatih Korusu Tema Vehbi Koç Doğa Kültür Merkezi Boğaz manzarasın­ın en güzel görüldüğü yerlerdend­ir. Hangi açısından bakrasanız bakın mekan size güzel bir fotoğraf veriyor.

Ortaköy: İstanbul Ortaköy denince akla ilk gelen yer tarihi Ortaköy Camii’si… Bu camiinin mevkisi ve ihtişamı ile fotoğraf severlerin en çok tercih ettiği yerler arasında bulunuyor.

Kız Kulesi: Tarihi Kız Kulesi, İstanbul’un eşsiz güzellikle­ri arasında yer alıyor. İstanbul Boğazı’nın girişindek­i kayalık üzerine kurulmuş bu görkemli yapı çeşitli efsanelere konu olmuştur. Üsküdar’ın sembolü haline gelen Kız Kulesini arkanıza alarak selfie çekmeyi ihmal etmeyin.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye