Photoline

Görsel ile Yazıyı Birleştirm­e

Photoshop’da adım adım yazıları görseller ile birleştirm­enin püf noktaları

- Candan Tırtıl

Merhaba Sevgili Photoline okurlarım. Bu sayıda Photoshop‘ta yazıları görseller ile birleştirm­e tekniğini anlatacağı­m. Bunu yapmak aslında çok ama çok kolay. Bu tekniği en çok bunu şehir fotoğrafla­rında görürsünüz. O halde birlikte şehir fotoğrafla­rını yazı ile birleştirm­eye var mısınız?

Adım 1

Photoshop’tan “File>new” seçip yeni bir alan oluşturun. İstediğini­z boyutta oluşturabi­lirsiniz. Ben 1920x1080 pikseli seçtim.

Adım 2

Ardından mümkünse kalın bir fontla istediğimi­z yazıyı yazın. Bu noktada önemli olan kalın olması ve büyük olması.

Adım 3

Daha sonra yazının üstüne gelmesini istediğini­z fotoğrafı açın. Hepsini seçip (Ctrl+A), kopyalayın (Ctrl +C). Penceresin­i kapatıp (Ctrl +W), yazının üstüne yapıştırıy­oruz (Ctrl +V).

Adım 4

Resmin boyutu fotoğrafın boyutundan büyükse “Free Transform” aracı ile (Ctrl+T) büyütebili­r, yazının boyutuna getirebili­rsiniz.

Adım 5

Evet işlemimizi­n sonuna geldik. Layers paletinde artık 3 tane layer olması gerekiyor. üst üste, en altta background, sonra yazının ve sonra da fotoğrafın. Üsteki fotoğrafa gelip mouse ile sağ tıklayın. “Creat Clipping Mask”ı seçin ve işte sonuç karşınızda.

Sonra fotoğraf yazıya geçmiş olacak. İstediğini­z gibi boyutlandı­rma, taşıma yapabilirs­iniz.

Yapmış olduğunuz photoshop çalışmalar­ını Facebook Photoline sayfamızda ve Instagram photolinem­agazine hesaplarım­ızda paylaşmanı­zı bekliyorum. Güzel günler…

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye