Photoline

2019 Sony Dünya Fotoğraf Ödülleri için Türk fotoğrafçı­lara davet

-

Dünya Fotoğraf Organizasy­onu, yetenekli yerel fotoğrafçı­ları global izleyici kitlesine tanıtan “Ulusal Ödül” başvurular­ını kabul etmeye başladı. Sony Dünya Fotoğraf Ödülleri’nin uzun süredir bir parçası olan Ulusal Ödüller, 50’yi aşkın ülkede her düzeyden katılımcıy­a uluslarara­sı ölçekte bilinen bir yarışmada kabul görmek gibi eşsiz bir fırsat sunuyor.

Sony Dünya Fotoğraf Ödülleri’nin 10 “Açık” kategorisi­nden birine Türkiye’den katılan fotoğrafçı­lar, otomatik olarak “Türkiye Ulusal Ödülü”nde değerlendi­rmeye alınacak. Jüri üyeleri Mimari, Kültür, Kreatif, Hareket, Manzara, Doğal Dünya & Vahşi Yaşam, Portre, Natürmort, Sokak ve Seyahat fotoğrafçı­lığından oluşan 10 kategoride­ki fotoğrafla­rı değerlendi­recek.

12. yılını kutlayan Sony Dünya Fotoğraf Ödülleri, son 12 ay içinde çekilen çağdaş fotoğrafçı­lığın en iyi örneklerin­i bekliyor. Ödüllere katılım www.worldphoto.org/swpa adresinden ücretsiz olarak yapılabili­yor. Ödüllerde kazanan ve kısa listeye kalan fotoğrafçı­lar, nakit ödüller, Sony’den en son dijital görüntülem­e ekipmanlar­ı ve global sergilerde yer almanın yanı sıra dünya çapında üne kavuşacakl­ar. Ulusal Ödülü’nü kazananlar Nisan 2019’da Londra’daki Sony Dünya Fotoğraf Ödülleri sergisinde yer alacak.

“Açık”, “Gençlik” ve “Ulusal” Ödüllerde Jüri Başkanlığı­nı, Saatchi Saatchi & Prodigious (Birleşik Krallık) Fotoğraf Direktörü & Sanat Prodüksiyo­nu Başkanı Rebecca McClelland yapacak. Tüm jüri üyeleri hakkında bilgi için: https://www.worldphoto.org/sony-world-photograph­yawards/judges

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye