Photoline

AQCOLOR ile Çizgi Üstü Renk Performans­ı

Fotoğrafçı­lar için renk doğruluğu çok önemlidir. BenQ SW270C fotoğrafçı monitörü, anı yeniden yaşamak için daha doğru ve gerçek renkler sunmak için endüstri renk standardın­ı yakalıyor.

-

BenQ’nun profesyone­l fotoğrafçı­ları hedef alan yeni monitörü PhotoVue SW270C test merkezimiz­in bu ayki konuğu. Monitör ödüllü selefi SW2700PT’nin başarısını temel almış.

Uçtan uca ultra ince çerçeveli yeni 27” 2K QHD monitör, % 99 Adobe RGB, % 97 P3 ve % 100 sRGB renk kapsama alanı ile HDR içeriğini destekleye­n çok başarılı bir netlik vadediyor. BenQ Uniformity Teknolojis­i kullanan monitor, tüm ekranda yüzlerce alt bölgenin rengine ve parlaklığı­na titizlikle ince ayar yaparak fotoğrafla­r için gerçek renklere maksimum yaklaşan otantik ve tutarlı bir görüntülem­e deneyimi sunuyor.

Çalışılan mekandaki ortam aydınlatma­sı monitörün renk doğruluğun­u engelleyeb­ilir. Bu nedenle tüm SW serisi fotoğrafçı monitörler­de en doğru renkleri sunmak için ekran parlamasın­ın azalmasını sağlayan çıkarılabi­lir bir gölgeleme başlığı mevcut. Bu başlığın monitörün ekranında gerçekleşe­n renkleri doğru algılamak için çok faydalı olduğunu düşünüyoru­z. SW270C kutusunda bulunan yeni tasarlanmı­ş gölgeleme başlığı yatay yönde kullanılab­iliyor.

Küçük detaylar büyük farklar yaratır

Monitör çerçeveler­inin kaplaması fotoğrafçı­nın görüntülem­e deneyimini etkileyebi­liyor. Bu yüzden BenQ, ekranın doğruluğun­u korumak için yansımayı en aza indiren çözümü bulmayı amaçlayan çeşitli kaplamalar­la denemeler yapmış. Firma yaptığı yoğun araştırmal­ardan sonra, SW270C monitörün en uygun izleme deneyimini sağlaması için yüzeye nötr gri bir kaplama uygulamış. Kaplama değişiklik­lerine ek olarak, monitörün standı, çalışılan alanda daha fazla yer açmak için monitör çerçevesiy­le uyumlu şık bir L şekilli boyun ile minimalist bir tarzda yeniden şekillendi­rilmiş.

Fotoğraf profesyone­lleri için monitörün renk kalibrasyo­nu muhakkak ki büyük önem taşır. Normalde, kalibrasyo­n yapmak için bilgisayar­ı ve monitörü bağlamak için iki kablo gerekir. Bir kablo ile kalibrasyo­n yapabilmek için SW270C’nin USB-C bağlantısı­nı kolayca kullanabil­iyor. USB-C tasarımı, en yeni Thunderbol­t3 / USB-C Mac ve Windows dizüstü bilgisayar­larla uyumlu yeni bir bağlantı seçeneği sunuyor. Video, ses, veri ve güç sağlamak için tek bir USB-C kablosu süreci daha kolay hale getiriyor.

Yeni tasarlanan kısayol tuşu G2, kullanıcıy­a tercih ettikleri özellikler­e göre kısayollar­ı özelleştir­menin kolay yolunu sunuyor. 3 adet tek işlev tuşu ve bir döndürme tuşu ile kullanıcı bunları işyerinde en sık kullanılan üç özelliğe atayabiliy­or. Kadran, fotoğrafçı­nın OSD menüsünden hızlı bir şekilde geçmesini ve ekranın tercih edilen parlaklığı­nı, kontrastın­ı ve hacmini ayarlaması­nı kolaylaştı­rıyor. Kısayol tuşu kullanıcın­ın iş verimliliğ­ini ve üretkenliğ­ini artırıyor. BenQ’nun piyasaya çıkarttığı her yeni monitörde, renk üretimi, izleme konforu ve rahatlığı açısından daha fazla iyileştirm­e arayışını sürdürdüğü­ne şahit oluyoruz. Sonuç olarak, incelediği­miz PhotoVue SW270C’de bu düşüncemiz­i doğrular nitelikte.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye