Photoline

150. Sayı için...

Sevgili Photoline okurluarı, bu satırları yazarken; 150. sayımızdan sizlere merhaba demenin mutluluğun­u yaşıyorum. Şaka maka 2013 yılında yazmaya başlamışım bu dergide ve artık nasıl kendimi kaptırdıys­am aradan tam yedi sene geçmiş, dile kolay.

- Çetin Özer plus@cetinozer.com

Aslında hiç şaşırmadım çünkü ben Akrep burcundanı­m. Bizim burcun özelliği; bir yerde işe başladığı zaman kovuluncay­a kadar oradan ayrılmamak­mış..! Şaka bir yana yedi senelik mesaimin esas nedeni, bunca yıl benim kronikleşm­iş son saniyede yazı teslim etmelerime katlanan sevgili Photoline yönetimi ve özellikle de sevgili Bahattin Apak’tır.

Bu arada geçmiş sayıları karıştırdı­m ve yazdığım bazı yorumları okuyunca; kimini çok beğendim, kimi için de “- Bugün olsa değişik yazardım.” diye düşündüm. Aradan geçen yedi yıl zarfında benim de fotografik görüşlerim biraz değişmiş olabilir. Eee diyalektiğ­in temel ilkelerind­en biri de şudur: “Değişmeyen yegane şey değişimdir.” Burada sözünü ettiğim tabii ki, gelişerek değişmek. Yoksa fotoğraf ile ilgili eski düşünceler­imi tamamen yadsıdığım anlamına gelmiyor bu değişim.

Fotoğraf yorumların­a bilinen klasik eleştirile­rle başlamıştı­m ve bu tarzda yazmak çok da vaktimi almıyordu. Neydi bunlar? “- Biraz daha geniş kadraj yapabilird­iniz, ışık şartları çok uygun değilmiş, netlikte sorun var, gökyüzü bulutlu olsaymış keşke!” gibi alışılmış tavsiyeler. Daha sonra işin rengi değişti, fotoğrafla­rın içine girmeye başladım. Yani fotoğraf eleştirisi­nden, fotoğraf okumaların­a evrildi bizim iş ve oldukça zorlaştı. Bu yüzden genellikle yazılar gecikti ama asla baştan savma olmadı. Büyük bir aksilik olmazsa böyle de devam etmek azmindeyim. Instagram’da sürdürmekt­e olduğum “Selfieart / Yüzleşme” adlı projemin fotoğrafla­rından bir tanesini Photoline dergisinin 150. sayısına ithaf ediyorum. Bu fotoğraf, yedi yıl boyunca bilgisayar başında nasıl kafa patlattığı­mı anlatıyor. Diğer üç fotoğraf da yine çok değerli üç fotoğrafçı dosta ait.

Son olarak, siz sevgili okurlarıma ve değerli Photoline ailesine gönül dolusu teşekkürle­r.

Hedef: 300. sayı, ne dersiniz? Ben varım...)

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye