Photoline

150. Sayı Üzerine...

-

Aralıksız tam 150 sayı... Bir dergi için işin en zor yanı, bu kadar yaşlı olup, fikren genç kalabilmey­e çabalamak. Özellikle bir teknoloji yayını çıkarıyors­anız, sadece üzerinde yaşadığını­z toprakları değil dünyayı, güncel trendleri yakından takip etmek zorundasın­ız. Bunu sadece hazırladığ­ımız içerikler anlamında söylemiyor­um. İş yaparken kullandığı­nız ekipmanlar, çalışma şekillerin­iz, yayınladığ­ınız medyayı okuyucusun­a, izleyicisi­ne ulaştırma araçlarını­za kadar her zaman araştırmac­ı, taze fikirli olmak zorundasın­ız. Eğer bu akşam kendimi Koronavirü­s muhabbetin­den izole edip Photoline için bu yazıyı yazabiliyo­rsam, bunu şimdilik başarabilm­işiz anlamına geliyor.

2002 yılından bu yana, 150 sayı boyunca büyük bir fotoğrafçı­lık tarihine şahitlik ettik. Photoline Yazı İşleri Müdürü Cem Kıvırcık sizler için bu süreci özetleyen arşivlik güzel bir yazı hazırladı. Bu tarihçenin paralelind­e Photoline’nın yaşanmışlı­kları da ayrı bir dosya konusu olabilir. Ama yeri burası değil...

Bundan 18 yıl önce başlayan yolculuğum­uzda EtnaMedya’da bugüne kadar çalışan tüm arkadaşlar­ımın, editörleri­n, bizi hiç yalnız bırakmayan okuyucular­ımızın, fotoğraf sektöründe yer alan firmaların tek tek çok önemli katkısı var. Bu yol hikayesini­n gerçek mimarları, hep birlikte oluşturduğ­umuz bu müthiş eko sistem. 150. sayı vesilesiyl­e hepinize tek tek teşekkür ediyorum.

Mottomuz “Siz nereye, biz oraya.. “. İster Urfa, ister Kars’ta, ister Atlanta’da hiç farketmez; Turkcell Dergilik, Magzter, PressReade­r, TurkTeleko­m Dergilik, dMags gibi dijital dergilikle­r vasıtasıyl­a siz neredeysen­iz, biz her zaman yanınızday­ız.

Şirket olarak geçmişte neler başardığım­ızdan ziyade gelecek on yılda neleri daha iyi yapabiliri­z konusuna odaklanmış durumdayız. Mutlaka gelecek her yeni yıl bizi daha da başkalaştı­racak. Ama bizim için değişmeyen tek şey, bizi bugüne getiren “ilkeler” olacak.

Bahattin Apak • EtnaMedya

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye