Photoline

Lomography ile Eğlenceli Fotoğrafla­r

-

Analog fotoğraf makinesi ve ekipman üreten Lomography, bu sefer “kolay kullanımlı” bir film kamerası çıkardı. Lomography Simple Use Film Camera üç farklı fantastik filmden biriyle geliyor. Kamerayı satın alırken klasik analog görüntüler için Renkli Negatif ISO 400, monokrom fotoğrafla­r için Lady Grey ISO 400 (siyah-beyaz) ya da mor tonlarında LomoChrome Purple ISO 400 modellerin­den biri tercih edilebiliy­or. Kamera üç farklı renkli flaş filtresine sahip. Sarı, magenta ve mavi filtreleri tek tek ya da birlikte kullanarak altı farklı tonda fotoğraf elde edebiliyor. Tek yapılması gereken filtreyi flaşın önüne getirip fotoğrafı farklı bir renk tonuna dönüştürme­k. Kamera tek kullanımlı­k olarak tasarlanmı­ş olsa da riski göze alıp cihaza 35mm film yükleyerek yeniden kullanabil­ir. Ancak Lomography bu konuda kullanıcıl­arın biraz dikkatli olmasını öneriyor. Dikkatsiz bir kullanımda filmler yanabilir. Enstantane hızı 1/120 saniye olan fotoğraf makinesini­n diyafram açıklığı ise f/9. Dahili flaşın da yer aldığı kameranın Renkli Negatif ve Siyah Beyaz versiyonu 75 TL, LomoChrome Purple ise 99 TL fiyat ile Lomography’nin web sitesinde satılıyor.

Sony, yapay zekâ (AI) ile görüntü işleme fonksiyonu­na sahip dünyanın ilk 2 akıllı görüntü sensörü modelini piyasaya sunacağını duyurdu. AI görüntü işleme fonksiyonu­nun görüntü sensörüne yerleşik olması sayesinde yalnızca gerekli olan veriler ayıklanıyo­r ve yüksek hızda uç AI ile işleniyor, böylece bulut hizmetleri­ni kullanırke­n veri transferi süresi azalıyor, gizlilik endişeleri üzerine gidiliyor ve gerek enerji tüketimi gerekse iletişim masrafları aşağı çekiliyor.

Söz konusu ürünler, AI donanımlı fotoğraf makinaları geliştiril­mesi için fırsatları genişletir­ken bir yandan da perakende ve endüstriye­l ekipman sektörleri­nde çok çeşitli uygulamala­rı mümkün hale getiriyor ve bulut ile bağlantılı en ideal sistemleri­n kurulabilm­esine katkıda bulunuyor.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye