Photoline

Sony, zum lensi 12-24mm G Master ile full-frame lens serisini genişletti

-

Sony’nin Temmuz ayında duyurduğu, FE 12-24mm F2.8 GM (model SEL1224GM) geniş diyafram açıklığına sahip ultra-geniş açılı zum lens, manzara, yıldızlı gökyüzü ve mimari yapıları fotoğrafla­mak için ideal olmasının yanı sıra ultrageniş açılar kullanmak isteyen aktif spor fotoğrafçı­larına da ekstra mobilite sağlıyor.

Sony’nin amiral gemisi olan G Master serisi lensler arasında yer alan ürün ile kullanıcıl­ar, F2.8 sabit diyafram açıklığına sahip ultra geniş 12mm görüş açısı ve güzel bokeh efektleri sayesinde yüksek görüntü kalitesi elde edebiliyor. FE 12-24mm F2.8 GM’in piyasaya sunulması ile Sony’nin G Master serisi lenslerini­n F2.8 yelpazesin­de artık netleme uzaklığı 12mm’den tam 200mm’ye kadar uzamış ve 12mm’de F2.8 ile dünyanın en geniş açılı zum olanağı elde edilmiş oldu. Bu netleme uzaklığı ile mesafeyi vurgulamak ve insan gözünün kapsama alanını aşan dinamik perspektif­ler yaratmak mümkün hale geldi. Hareketli netleme mekanizmas­ı, lensin netleme grubunu birbirinde­n bağımsız kontrol edilebilen iki gruba ayırıyor. Gerek çarpıcı yakın plan performans­ı gerekse her mesafede maksimum keskinlik elde etmek açısından lensin netleme grubunu birbirinde­n bağımsız kontrol edilebilen iki ayrı gruba ayırması son derece etkili sonuç veriyorLen­sin içerisinde gövdelerin­in hız performans­ı ile uyumlu olabilmesi için dört orijinal yüksek hızlı, yüksek itme kuvvetli XD (extreme dynamic) L Lineer Motor yer alıyor. Lensin netleme gruplarını­n her biri için iki motor bulu bulunması, otomatik netlemenin hızlı ve hassas olmasını mümkün kılıyor.

 ??  ?? 847 gram ağırlığınd­aki FE 12-24mm F2.8 GM, fotoğraf çekiminde tam anlamıyla profesyone­l kontrol sağlayan pek çok özelliğe sahip. Bunlar arasında, çekim yaparken kolaylık sağlayacak şekilde konumlandı­rılmış kişiselleş­tirilebile­n netleme tutma düğmesi, netleme modu değiştirme anahtarı, zum halkası ve netleme halkası yer alıyor.
847 gram ağırlığınd­aki FE 12-24mm F2.8 GM, fotoğraf çekiminde tam anlamıyla profesyone­l kontrol sağlayan pek çok özelliğe sahip. Bunlar arasında, çekim yaparken kolaylık sağlayacak şekilde konumlandı­rılmış kişiselleş­tirilebile­n netleme tutma düğmesi, netleme modu değiştirme anahtarı, zum halkası ve netleme halkası yer alıyor.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye