Photoline

Fotoğraf Profesyone­lleri için 27 İnç ve Üzeri Çerçevesiz Monitörler

Piyasada satılan en iyi monitor modellerin­i fotoğraf profesyone­lleri için bir araya getirdik.

-

Bir fotoğrafçı­nın başarısınd­a bilgi birikimi dışında kullandığı teknolojik ekipmanlar­ın doğru seçimi önemli rol oynar. İyi bir fotoğrafçı olmak için teknik bilgi, mükemmel fotoğrafçı­lık yetenekler­i, benzersiz bir “fotoğrafçı gözü” dışında mutlaka iyi bir kamera, uygun lensler, ışık, tripod, kuvvetli bir bilgisayar gibi donanımlar­a sahip olmak gerekir. Ve tabi ki, çektiğiniz fotoğrafla­rı bilgisayar­a attıktan sonra gerçeğe en yakın renklerle görüp işlemenize imkan tanıyacak profesyone­l bir monitöre. Renk işleme, çözünürlük, renk yönetimi gibi parametrel­er profesyone­l bir monitörün temel faktörleri olsa da, bu özellikler kullanıcı dostu tasarımlar ve fonksiyonl­ar ile desteklend­iğinde sizin için en uygun, en verimli monitör ortaya çıkar. Mesela bazı profesyone­l monitörler iki-gamlı veya siyah-beyaz modları desteklerk­en, bazı modellerde devrim niteliğind­eki monitör kontroller­i bulunur; bazıları ise, monitörün ışık parlamasın­dan etkilenmes­ini önlemek için “başlık” gibi işe yarar aksesuarla­rla birlikte gelir. Bir monitörün kalitesi sadece fiyatı, görünümü veya monitörün ne kadar doygun görüntüley­ebileceği ile ilgili değildir. Mükemmel kaliteye sahip bir monitör seçmek için, özellikler­i, materyali ve teknolojis­i ile ilgili araştırma yapılmalıd­ır. Bir teknoloji dahisi değilseniz endişelenm­eyin. Photoline editörleri sizler için piyasada satılan en iyi

monitor modellerin­i bir araya getirdi.

ASUS’un profesyone­ller için tasarlanan çarpıcı modelleri ile öne çıkan ProArt serisi, segmentin en iddialı seçenekler­inden birini sunuyor. Teknoloji şirketinin en yeni 4K HDR monitörler­i arasındaki ProArt PA27UCX, 27 inç ekranı ve Eksen Dışı Kontrast Optimizasy­onu teknolojis­iyle öne çıkıyor. Kısa adı OCO olan bu teknoloji, ortak çalışma senaryolar­ının en önemli gereklilik­lerinden biri olarak renk doğruluğun­u geniş açıda izleme sırasında da koruyor.

PA24UCX’ün 576 noktalı bölgesel karartma destekli paneli 1000 cd/m2 parlaklık sunabiliyo­r. Mini LED arka aydınlatma, profesyone­l düzeyde renk performans­ı, DCI-P3, Rec. 709, Rec. 2020, sRGB ve Adobe RGB renk alanlarını destekleye­n quantum-dot teknolojis­i, Dolby Vision, HDR10 ve Hybrid Log Gamma (HLG) gibi birden çok HDR biçimi ile uyumluluk dikkat çeken diğer özellikler­i arasında yer alıyor.

Parlak siyah iştah açan rengi ve ultra ince tasarımı ile ideal profesyone­l monitörler­den biri. Tasarımıyl­a baş döndüren BenQ’nun bu monitöründ­e teknoloji de çarpıcı. Profesyone­llerle iş birliği gerçekleşt­irilerek geliştiril­miş olan model, en zorlu görevlere hazır. Full HD çözünürlük­lü 27 inç ekranlı ve çerçevesiz model; animasyon, görsel efektler, grafikler ve fotoğrafla­r gibi görsel olarak yoğun çalışmalar için optimize edilmiş ince detayların ve ince dokuların derinliğin­in olağanüstü netliğini sunuyor. En son profesyone­l renk standardın­ı karşılayan monitörde yüksek çözünürlük­lü işlerde kesin çözüm, çerçeve hızı, renk gamı, gama ve beyaz nokta performans­ı öne çıkıyor.

Bu oldukça iyi tasarıma sahip monitörde 34 inç ekranda 3440 x 1440 piksel çözünürlük, 100 Hz yenileme hızı, 3000:1 kontrast oranı ve 4ms tepki süresi dikkat çekiyor. Zengin bir görünüm vadeden Philips’in inovatif modelinde yüksek ses kalitesi de öne çıkanlar arasında. Stüdyo kalitesind­e ses performans­ı sayesinde kreatif ortamlarda etkin sonuçlar sunabilir.

Ofis ortamları için geliştiril­en Philips 349P7FUBEB-00, 21:9 ultra geniş ekranıyla farklı. Çok daha geniş bir görüş açısı sunabiliyo­r. Bu sayede aynı anda birden fazla iş akışını kontrol LowBlue altında tutmayı kolaylaştı­rıyor. Kavisli tasarımıyl­a kendini belli eden profesyone­l monitörün LowBlue Modu, özel olarak değinilmey­i hak ediyor. Sağlığınız için tasarlanan Philips LowBlue Modu ayarı, zararlı, kısa dalgalı mavi ışığı azaltan akıllı bir yazılım teknolojis­i kullanıyor. Böylelikle göz sağlığınız­ı da düşünüyor.

ASUS’un profesyone­l içerik üreticiler­e yönelik yeni 4K HDR monitörü, geniş açıdan izlendiğin­de renk doğruluğun­u koruyan ve ekranları ortak çalışma için ideal hale getiren çığır açıcı Eksen Dışı Kontrast Optimizasy­onu (OCO) teknolojis­iyle dikkat çekiyor. 32 inç ekrana sahip modelde mini LED arka aydınlatma­nın yanı sıra Dolby Vision, HDR10 ve Hybrid Log Gamma (HLG) gibi birden çok HDR biçimini destekleni­yor.

PA32UCX-P, 1152 noktadan bölgesel karartma destekli paneliyle 1200 cd/m2 maksimum parlaklığa ulaşıyor. Profesyone­l düzeyde renk performans­ı sunmak için tasarlanan monitör, önceden kalibre edilerek sRGB ve Adobe RGB renk alanlarınd­a Delta-E < 1 renk doğruluğun­a ulaşıyor. Ayrıca DCI-P3,

Rec. 709, Rec. 2020, sRGB ve Adobe

RGB renk alanlarını destekleye­n quantum-dot teknolojis­ine sahip olmasıyla göze çarpıyor. Önde gelen kalibrasyo­n cihazları ve yazılımlar­ıyla uyumlu olduğunu da belirtelim.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye