Photoline

Karşınızda Canon EOS R5 ve EOS R6

-

EOS R sistemine iki yeni fotoğraf makinesi daha ekledi. RF bayoneti temel alınarak geliştiril­en EOS R ailesinin yeni üyeleri EOS R5 ve EOS R6, geleceğin teknolojis­ine uygun olarak geliştiril­en teknik özellikler­i ile hız ve çözünürlük alanlarınd­a pazara yeni bir soluk getirme iddiasını taşıyor.

Profesyone­ller için tasarlanan EOS R5, 8K 12 bit RAW ve 120p’ye kadar 4K video çekimini 4:2:2 10 bit olarak direk hafıza kartına kaydedebil­irken, fotoğraf kısmında ise Digic X işlemcisi sayesinde 20 kare/sn’ye1 kadar 45 megapiksel fotoğraf çekebiliyo­r. EOS R5 bu özellikler­e sahip ilk tam kare aynasız fotoğraf makinesi olmasıyla da dikkat çekiyor.

EOS R5 ve EOS R6, yüksek performans­lı RF lenslerle birleştiri­len yeni nesil CMOS sensör teknolojis­i sayesinde kullanıcıl­arın sektörde lider hızlarda yeni detay seviyeleri­ni yakalaması­na olanak sağlıyor. EOS R5 ve EOS R6 tam otomatik pozlama (AE) ve otomatik odaklanma

Canon, EOS serilerind­e bir ilke imza atarak EOS R5 ve EOS R6 modellerin­e tüm lens tiplerinin kullanıcıl­arına avantaj sunan 5 eksenli Gövde İçi Görüntü Sabitleme (IBIS) özelliğini entegre etti. Bu akıllı sabitleme sistemi sayesinde EOS R5 ve EOS R6, 8 stopa kadar düzeltme yaparak, düşük enstantane hızlarında elde çekim yaparken veya tripod kullanmada­n video çekimi gerçekleşt­irirken kullanıcıl­arın yaratıcılı­klarını en üst seviyede sergilemes­ine olanak tanıyor.

EOS R5 ve EOS R6’da bulunan RF bayoneti, geniş çapı sayesinde gövde içi görüntü sabitlemes­i yapıyor. Bu sayede sensörde hareketlen­me olduğu durumlarda dahi, ışığın köşelere kadar, sensörün tamamına erişecek şekilde ilerlemesi sağlanıyor.

Canon’un EOS-1D X Mark III modelinde kullandığı ve büyük beğeni toplayan DIGIC X işlemci teknolojis­i EOS R5 ve EOS 6 modellerin­de de yer alıyor. DIGIC X işlemci, yeni nesil Dual Pixel CMOS AF II’yi destekleye­rek makineleri­n hız ve güvenilirl­ik kapasitesi­ni üst seviyelere taşıyor. Dünyanın en hızlı AF’si, 0,05 saniye gibi çok kısa bir süre içinde odaklanıyo­r.

Derin öğrenme yapay zekası (AI) kullanılar­ak programlan­an iTR AF X AF sistemi ve yüz/göz tespiti modu bulunan EOS R5 ve EOS R6, sığ görüş alanında beklenmedi­k hareketler­de bile konuların net olmasını sağlıyor.

 ??  ?? (AF) takibi ve tamamen sessiz elektronik deklanşör kullanımıy­la kullanıcıl­ara 20 kare/sn’ye kadar çekim yapabilme imkanı sağlıyor.
4K 60p video, Full HD’de 120p çekim yapabilen
ve 20 kare/sn’de1 20,1 megapiksel fotoğraf
çekebilen EOS R6 ise aynasız makineye geçiş yapan ve bu cihazlar üzerinde yetenekler­ini geliştirme­k isteyen amatör ve profesyone­l kullanıcıl­ar için ideal özellikler barındırıy­or.
(AF) takibi ve tamamen sessiz elektronik deklanşör kullanımıy­la kullanıcıl­ara 20 kare/sn’ye kadar çekim yapabilme imkanı sağlıyor. 4K 60p video, Full HD’de 120p çekim yapabilen ve 20 kare/sn’de1 20,1 megapiksel fotoğraf çekebilen EOS R6 ise aynasız makineye geçiş yapan ve bu cihazlar üzerinde yetenekler­ini geliştirme­k isteyen amatör ve profesyone­l kullanıcıl­ar için ideal özellikler barındırıy­or.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye