Photoline

Nikon Z Serisi genişliyor

-

Nikon, ilk f/1,2 Z serisi prime objektifi NIKKOR Z 50mm f/1.2 S ile dünyanın en kısa tam çerçeveli f/2,8 ultra geniş açılı zoom özellikli objektifi NIKKOR Z 1424mm f/2.8 S olmak üzere iki yeni NIKKOR Z serisi objektifi duyurdu. Bu objektifle­rin her biri, sürekli büyüyen Nikon Z serisi aynasız fotoğraf makinesi sistemine önemli kabiliyetl­er getiriyor.

NIKKOR Z 50mm f/1.2 S, Nikon Z serisinde özel bir yere sahip. Yüksek çözünürlük gücü, sabit otomatik netleme ve estetik kontrolü sayesinde bu profesyone­l standartta­ki prime objektif, yapı olarak efsanevi özellikler­e sahip. Ayrıntılı bokeh efektlerin­den ince ayrıntılı noktasal ışık kaynakları­na kadar profesyone­l fotoğrafçı­lar, klasik 50 mm'lik odak uzaklığınd­an yeni derinlik ve ayrıntı seviyeleri­nin (ister durağan görüntüler isterse video çekerken) tadını çıkarabile­cekler. Bu objektif, NikonZ objektif yuvasının ışık toplama kabiliyetl­erinden tam olarak yararlanıy­or ve f/1,2 maksimum diyafram açıklığı, alan derinliği üzerinde geniş kontrol sağlıyor.

NIKKOR Z 14-24mm f/2.8 S, “trinity” yüksek performans­lı Nikon Z serisi objektifle­rini tamamlıyor. Oldukça başarılı işleme performans­ı ve kompakt yapısı, bu objektifi diğerlerin­den ayırıyor. Gelişmiş optik özellikler, geniş Z objektif yuvası ve tutarlı f/2,8 diyafram, prime objektifle­re bile meydan okuyan bir performans sunuyor. Diyafram tamamen açık hâlde çekim yaparken bile kenarlara düşen ışık etkili bir şekilde kontrol edilirken, gerçek bir netlik sunmak için gölgelenme ve parlama engelleniy­or. Fotoğrafçı­lar, çekim yapmak istedikler­i her mimari kompozisyo­nun, manzaranın ve gece manzarasın­ın tüm güzelliğin­i fotoğrafa yansıtabil­ecekler.

 ??  ??
 ??  ?? Olympus, güçlü gövde içi 5 eksenli görüntü sabitleme sayesinde kompakt, hafif sistemler aracılığıy­la otantik video üretimini destekleme­ye ve elde çekime olanak veren yüksek tanımlı video kaydını daha da iyileştirm­eye devam ediyor Olympus, Olympus OM-D E-M1X ve E-M1 Mark III'ten Atomos Ninja V HDR monitör kayıt cihazına RAW video verilerini­n çıkışını sağlayan yeni bir aygıt yazılımını­n geliştirdi. Yazılımını­n 2020 kışında piyasaya sürülmesi planlanıyo­r. Veriler, esnek görüntü düzenleme için Atomos Ninja V'ye Apple ProRes RAW olarak kaydediliy­or. Bu, pozlamayı ayarlama ve kaydedilen çekimleri renk derecelend­irme gibi profesyone­l video prodüksiyo­nu sonrası işleme görevlerin­e daha fazla esneklik sağlıyor.
Olympus, güçlü gövde içi 5 eksenli görüntü sabitleme sayesinde kompakt, hafif sistemler aracılığıy­la otantik video üretimini destekleme­ye ve elde çekime olanak veren yüksek tanımlı video kaydını daha da iyileştirm­eye devam ediyor Olympus, Olympus OM-D E-M1X ve E-M1 Mark III'ten Atomos Ninja V HDR monitör kayıt cihazına RAW video verilerini­n çıkışını sağlayan yeni bir aygıt yazılımını­n geliştirdi. Yazılımını­n 2020 kışında piyasaya sürülmesi planlanıyo­r. Veriler, esnek görüntü düzenleme için Atomos Ninja V'ye Apple ProRes RAW olarak kaydediliy­or. Bu, pozlamayı ayarlama ve kaydedilen çekimleri renk derecelend­irme gibi profesyone­l video prodüksiyo­nu sonrası işleme görevlerin­e daha fazla esneklik sağlıyor.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye