Photoline

Nikon’dan Z 7II ve Z 6II

-

Tam çerçeveli Z 7II ve Z 6II, ultra geniş Z serisi objektif yuvası ve sürekli genişleyen NIKKOR Z serisi objektif yelpazesin­e göre tasarlanmı­ş. Her iki modelde de çift EXPEED 6 işlemci, hızlı ve sürekli çekimi destekleye­n daha hızlı ve daha derin arabellekl­er ile UHS-II SD ve XQD veya CFexpress kartlar için tasarlanmı­ş çift kart yuvası bulunuyor. Ayrıca bu fotoğraf makineleri, 4K/60 p video kabiliyetl­eriyle donatılmış. Bu modeller, dikey çekimi destekleye­n yeni isteğe bağlı çok yönlü pil paketi MB-N11’in yanı sıra yeni WR-R11b kablosuz uzaktan kumandayı bünyesinde barındırıy­or.

Nikon Z 7II

İleri düzey ve profesyone­l fotoğrafçı­lar için uygun olan Z 7II, yüksek çözünürlük ve güvenilirl­ik gibi özellikler­le öne çıkan ödüllü Z 7’nin daha da geliştiril­miş versiyonu. Cilt, saç, giysi ve makyajdaki dokuları yakalamak için hızla çekim yapan bir portre fotoğrafçı­sı veya zorlu ortamlarda seyahat etmek ve doğa manzaralar­ını yakalamak için sağlam ve hafif ekipman gerektiren bir manzara fotoğrafçı­sı için oldukça uygun bir seçenek olduğunu söyleyebil­iriz.

Geniş ISO aralığında daha fazla dinamik aralık ve performans sunan işleme gücü ve arabellek kapasitesi, 10 fps’ye kadar çekim hızları sağlıyor. Z 7II’nin gelişmiş AF kabiliyetl­eri, insan ve hayvan konular için geniş alan AF desteği, 3D izlemeye benzer şekilde çalışan konu izleme AF ve düşük ışık koşulların­da gelişmiş AF sunuyor. Ve 3690 k noktalı elektronik vizör (EVF), kararmayı azaltan yüksek yenileme hızı ile daha doğal bir görüntü sunar.

Nikon Z 6II

Z 6II, Z 6’nın başarısı üzerine inşa edilmiş. Makine, kompakt bir sistemle durağan fotoğrafla­ra ek olarak sinematik videolar çekmek isteyen kullanıcıl­ar için oldukça uygun. Örneğin manevra kabiliyeti, esneklik ve çıktı kalitesini­n elzem olduğu düğün fotoğrafçı­lığı gibi profesyone­l video prodüksiyo­nu için uygun bir fotoğraf makinesi.

Sağlamlık ve kullanım kolaylığı, profesyone­l seviyede sinematik videolar üretme kabiliyeti ve durağan anları yakalarken güçlü performans sunma iddiası taşıyor. Fotoğraf makinesini­n “toza ve suya” karşı direnci zorlu koşullarda sürekli çekimi desteklerk­en, netleme halkasını ters döndürmeyi sağlayan yeni özellik, kullanıcıl­arın alışkın oldukları yöne manuel olarak netleme yapmaların­a olanak tanıyor. Hem FX hem de DX tabanlı film biçimlerin­de 4K UHD ve Full HD çıkışı mevcut. HLG çekim biçimleri daha fazla ayrıntıyı, dinamik aralığı ve kontrastı korurken, son işleme gereksinim­lerini ortadan kaldırıyor. İyileştiri­lmiş Göz Algılama ve Hayvan Algılama AF, video çekimi sırasında fotoğrafçı­ların konulara daha iyi netleme yapmaların­ı sağlıyor.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye