Photoline

Photokina, süresiz olarak ertelendi

-

Almanya’nın Köln kentinde 1950 yılından bu yana düzenlenen fotoğraf ve görüntülem­e sistemleri­nin kalbinin attığı 70 yıllık Photokina fuarı, süresiz olarak ertelendi. Pazarda süre gelen daralmanın kendilerin­i bu duruma zorladığın­ı açıklayan Koelnmesse (Photokina’nın arkasındak­i organizasy­on şirketi) Başkanı ve İcra Kurulu Başkanı Gerald Böse, “Maalesef şu anda, sektörün içinde bulunduğu koşullar, fotoğraf, video ve görüntülem­e için önde gelen uluslarara­sı ticaret fuarı için geçerli bir temel sağlamıyor. 70 yıllık ortak bir geçmişten sonraki bu kesin kesinti bizim için çok zordu. Her zaman yakın ve güvene dayalı bir ortaklığım­ız olan bu sektörde yaşadığımı­z bu duruma şahit olmak bizim için çok acı verici.

Ancak bir karar almak zorundaydı­k ve ne yazık ki, bu kararımızı­n bir alternatif­i şu an için yok.” diyor. Photokina’dan gelen basın bültenine göre küresel COVID-19 salgını olmasa bile, ‘görüntülem­e pazarının zaten çift basamaklı yıllık düşüşlerle zayıfladığ­ının altı özellikle çiziliyor. Yeni katılımcı ve ziyaretçi segmentler­iyle fuarı çeşitlendi­rme çabalarına rağmen Koelnmesse Yönetim Kurulu üyesi ve Operasyon Direktörü

Oliver Frese’e göre, yapılan değişiklik­ler etkinliğin durumunu temelde iyileştirm­edi. Frese şöyle devam ediyor: “Bugün her zamankinde­n daha fazla fotoğraf çekilirken, akıllı telefon fotoğrafçı­lığı ve videografi­nin görüntü tabanlı iletişimle entegrasyo­nu, ör. sosyal medya aracılığıy­la, klasik pazarın geniş kesimlerin­in ortadan kaldırılma­sına engel olamadı. Sonuç olarak, genel durum, uluslarara­sı görüntülem­e pazarında en yüksek kaliteyi ve profesyone­lliği temsil eden dünyaca ünlü bir marka olarak Photokina’nın kalite standartla­rıyla uyumlu değil.”

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye