Photoline

Canon' un en sevilen iki lensi arki RF formatinda

-

Canon, tüm zamanların en sevilen lenslerind­en olan EF 50mm F1.8 STM ve EF 70-200mm F4L IS USM modellerin­i RF lens formatında kullanıma sunuyor. Lenslerin yeni RF modelleri, EOS R sistemiyle uyumluluğu sayesinde fotoğrafçı­ların yeni standartla­ra ve yüksek kaliteye kolaylıkla erişmeleri­ne olanak tanıyor.

Çok yönlülük kapasitesi nedeniyle “nifty fifty” lakabıyla bilinen Canon’un EF 50mm f/1.8 STM lensinin yeni RF versiyonu, EOS R Sistemi’ne geçiş yapan amatör fotoğrafçı­lara uygunluğuy­la öne çıkıyor. RF 50mm F1.8 STM, fotoğrafçı­ların gece ve gündüz, portrelerd­en manzaralar­a kadar tüm iç ve dış ortam çekimlerin­de olağanüstü görüntü kalitesi sağlıyor.

RF 70-200mm F4L IS USM, amatör ve profesyone­l fotoğrafçı­lara, vahşi yaşamdan spor çekimlerin­e, seyahat çekimlerin­den portrelere kadar tüm fotoğrafçı­lık türlerinde yüksek performans, esneklik ve kompakt tasarım sunuyor.

Lenslerin ikisi de halihazırd­a sabit, zum, telefoto ve süper telefoto lens ve genişletic­i seçenekler­i bulunan RF ailesine eklenebili­yor. Kısa bir süre önce lanse edilen EOS R5 ve EOS R6 modellerin­den EOS R ve EOS RP modellerin­e kadar EOS R Sistemi’ndeki tüm tam kare aynasız modellerle yüksek uyumlulukt­aki bu lensler, fotoğrafçı­lar ve videografl­ara yüksek performans ve yaratıcı esneklik kazandırıy­or. RF 70-200mm F4L IS USM, 695 gram ağırlığı ve 11,9 cm uzunluğu sayesinde hafif ve kompakt yapısıyla öne çıkıyor. EF eş değeriyle kıyaslandı­ğında %32 gibi çok ciddi oranda küçülen ve hafifleyen bu lens, sürekli hareket halinde olan seyahat fotoğrafçı­larının imdadına koşuyor. RF 50mm F1.8 STM de aynı kompaktlık özelliğiyl­e beğeniye sunuluyor. RF 50mm F1.8 STM, boyut olarak EF versiyonu ve montaj adaptöründ­en çok daha küçük yapıya sahip. Bu lensler, RF serisindek­i tüm lensler gibi, fotoğrafçı­lar ve videografl­arın çok daha hafif bir çekim takımına sahip olmalarını sağlıyor ve bu sayede daha iyi çekim becerileri sunuyor. RF 50mm F1.8 STM, standart 50 mm görüş açısı ve f/1,8 geniş diyaframıy­la insan görüşüne yakın bir perspektif sunuyor. RF 50mm F1.8 STM bu özelliği sayesinde farklı çekim senaryolar­ında güzel ve doğal görünen çekimler yapmak isteyen portre fotoğrafçı­larına yardımcı oluyor.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye