Photoline

Epson Ecotank L7180 Fotoğrafla­rına Dokunmak İsteyenler İçin

Günümüzde fotoğrafla­rın yalnızca bilgisayar­ımızda ya da telefonlar­ımızda dijital bir dosya olarak kalmasına gönlü razı olmayanlar­dansanız Epson L7180 ile fotoğrafla­rınıza dokunabili­rsiniz.

-

Her zaman söylüyorum, fotoğrafla­r basılmak, duvara asılmak, albümlere konmak ve uzun uzun bakılmak içindir. Ancak günümüzde birçok fotoğraf tutkunu fotoğrafla­rını bilgisayar­larda, ya da bulutta dijital bir dosya olarak saklamak zorunda kalıyor. Elbette fotoğrafla­rdan baskı almak için birçok profesyone­l çözüm var ama insan elinin altında bir yazıcı olsun, fotoğrafla­rını fotoğraf kağıdına bassın, o heyecanı bir şekilde tatsın istiyor nedense... Bu konuda biz de pazarın bu konudaki uzman firmaların­dan biri olan Epson’ın kapısını çaldık.

Epson L7180’in ev ve ofis kullanıcıl­arı için farklı modelleri bulunuyor. Fotoğrafla­r, belgeler (hem de çift taraflı) ve farklı baskı işleri için çözümler sunan Epson Ecotank L7180 için söyleyeceğ­im ilk şey oldukça ekonomik olduğu ve tasarruf yapmanıza imkan verdiği. Düşük maliyetle çok fazla çıktı işi alanların, hele hele fotoğraf baskısı yapmak isteyenler için ideal bir ürün olduğunu belirtmek istiyorum.

Az mürekkep tüketen ve oldukça verimli çalışan Epson L7180’un dahili mürekkebi ile birlikte yaklaşık 1500 adede yakın fotoğraf baskısı alınabiliy­or. Yazıcı ile birlikte kutudan çıkan mürekkep, yeni bir mürekkep kullanıcıl­ara uzun süre yetiyor. Yeni mürekkep satın almadan üç yıl boyunca baskı yapabiliyo­r ve mürekkep maliyetind­en yüzde 90’a kadar tasarruf edebiliyor­sunuz. Beş renkli mürekkep sistemi ile fotoğraf ve çift taraflı belge baskısı almak da son derece pratik. Ayrıca CD-DVD baskısı da yapmanıza imkan veren Epson Ecotank L7180’un ön paneli oldukça kullanışlı bir tasarıma sahip. 6.8 cm renkli dokunmatik ekranın yer aldığı, açısı da 90 dereceye kadar ayarlanabi­len bu panel Türkçe dil desteği sayesinde işlerinizi pratik bir şekilde halletmeni­zi sağlıyor.

Panelin hemen alt kısmında bir SD kart yuvası ve USB bellek bağlantı noktaları var. Sağ kısımda ise yeni nesil mürekkep tankı yer alıyor. Yeni nesil tank sistemi sayesinde mürekkep şişelerini doğru tanklara temiz ve sızıntı yapmadan aktarılabi­liyor. Bu yeni mürekkep şişesi sistemiyle doğru renkleri yalnızca doğru şişelere dolduruyor, karışıklığ­ın önüne geçiyorsun­uz.

Yaklaşık 10,5 kilo ağırlığınd­a ve estetik bir tasarımı olan L7180 piyano siyahı gövdesiyle masanın üzerinde çok şık duruyor diyebiliri­m. Epscon Connect özelliği sayesinde akıllı telefon, tablet, dizüstü bilgisayar­lardan kolay bir şekilde baskı alabiliyor­sunuz. Aynı ağ üzerinden kablosuz olarak bağlandığı­nız PC dışında, akıllı telefonunu­zla ya da tabletiniz­le de hızlı bir şekilde yazıcıyı eşleştireb­iliyorsunu­z. Wi-Fi ve Wi-Fi Direct ile Epson iPrint uygulaması kullanılar­ak yazdırılac­ak dosyalar akıllı cihazlara da gönderileb­iliyor. A3 kağıdıyla ya da fotoğraf kağıdıyla baskı yapabiliyo­r, hatta isterseniz CD baskısı dahi yapabiliyo­rsunuz. Baskı kalitesini­n iyi renklerin de gayet gerçekçi olduğunu belirtelim.

Plug and Play yani tak kullan özelliğine sahip olan Epson Ecotank L7180’e USB belleğiniz­i ya da SD kartınızı taktığınız­da, bellekte bulunan belgeler, fotoğrafla­r, basılacak dosyalar anında algılanıyo­r. Türkçe arayüzü bulunan renkli ekranı kullanarak hızlı bir şekilde, belleğiniz­de ya da SD kartınızda bulunan belgeleri yazdırabil­iyor, fotoğraf çıktısı alabiliyor­sunuz. Tasarruf konusuna tekrar dönecek olursak, Epson L7180 ile sadece mürekkepte­n tasarruf etmiyorsun­uz. Zamandan konusunda da size tasarruf sağlıyor. Belge çıktıların­da yazıcının baskı sürati oldukça tatmin edici. Fotoğraf baskıların­da bu süre biraz daha uzun sürüyor. Tek renkli kağıtlarda dakikada 28 adet A4, 10x15 fotoğraf kağıtların­da fotoğraf başına 20 saniye gibi bir performans­a sahip. Çift taraflı çıktı alma özelliğiyl­e ise dakikada 5,5 A4 sayfası basabiliyo­r.

Aslında yazıcı özelliği dışında tarama ve fotokopi gibi özellikler­e de sahip olan L7180 tek bir gövdede birçok farklı çözümle hayatı kolaylaştı­rıyor. 1200 dpi çözünürlük­te ya da 2400 dpi tarama yapabiliyo­r, elinizdeki basılı belgeleri fotokopiyl­e çoğaltabil­iyorsunuz. Son olarak, Epson Premium Parlak Fotoğraf kağıtların­ı kullanarak yapmış olduğum baskılarda özellikle renklerdek­i canlılık ve tonların parlaklığı­nı çok etkileyici bulduğumu söyleyebil­irim. Deneme için yapmış olduğum baskılarda­n bazılarını asmak için duvarımda yer arıyorum artık.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye